Děti si v Dobřichovicích užijí pátek i sobotu

Autor

Vezměte děti, kolo, helmu a přijeďte do Dobřichovic už v pátek 26. dubna. Od 14:00 je v zázemí sobotního otvíráku KPŽ 2019: Praha – Karlštejn Tour České spořitelny přichystaný sportovní program s Cyklokroužky, velké dopravní hřiště, pumptracková dráha a skákací hrad.

Děti si v Dobřichovicích užijí pátek i sobotu

Letošní první závod seriálu Kolo pro život v sobotu 27. 4. roztočí kromě kol velkých bikerů také ta menší děvčat a kluků, kteří se přijedou s rodiči projet v rámci nezávodní Family jízdy nebo si to rozdat s kamarády na travnatém okruhu dětského seriálu ČT :D Junior Trophy v šesti věkových kategoriích. Seriál je určený děvčatům a klukům od 1 do 13 let, dívky a kluci závodí zvlášť v kategoriích 12 – 13 let, 10 – 11 let, 8 – 9 let, 6 – 7 let, 0 – 5 let a Odrážedla. Diváci fandí podél okruhu nebo z lávky nad zelenou loukou, odkud mají skvělý přehled o vývoji dětských klání. Jsme zvědaví, jak si děti v letošním ročníku s vyznačenou tratí poradí, uvidíme, kdo přes zimu trénoval a kdo ne, přivítáme také všechny začátečníky a malé pohodáře, kteří se rozhodli zúčastnit se dětských závodů na horských kolech beze spěchu nebo poprvé. Za zdolání tratě si každý v cíli pověsí na krk dřevěnou pamětní medaili (medaile je možné za více účastí 2019 sbírat do plakety ve tvaru České republiky – více ZDE), nejrychlejší trojice starších dětských kategorií bude po zásluze vyhlášeni a odměněni, děti do 5 let si užijí pocit slávy na pódiu všichni :). Ani po závodech se nikdo nebude nudit, drobotina se může vyřádit v Dětské zóně ZPMV ČR, Dětském klubu, na pumptracku Chupa Chups nebo se naučit nové cyklistické dovednosti při výuce jízdy na kole v Bike Academy pod dohledem zkušených českých MTB jezdců. Slavnostní ceremoniál vyvrcholí slosováním dětské tomboly. Všechny děti z Dobřichovic mají startovné zdarma!

 

Údolí řeky Berounky v Dobřichovicích bude patřit dětem také v pátek 26. 4. odpoledne. V prostorném zázemí areálu u ulice 5. května se od 14:00 do 18:00 uskuteční další díl Cyklokroužků (www.cyklokrouzky.cz), které jsou zaměřené nejen na kolo, ale také na všestrannou pohybovou průpravu předškolních a školních dětí. Další zajímavou atrakcí bude výuka na velkém dopravním hřišti, kde si děti pod odborným dohledem mohou zábavnou formou vyzkoušet orientaci a hlavně pravidla a pohyb pěších osob a cyklistů v běžném dopravním provozu.

 

SPORTOVNÍ PROGRAM PRO DĚTI 26. 4. 2019, DOBŘICHOVICE

DISCIPLÍNY VŠEOBECNÉ POHYBOVÉ PRŮPRAVY

  1. Trénink rovnováhy
  2. Sed/leh na žíněnce
  3. Člunkový běh
  4. Skok z místa
  5. Hod na cíl
  6. Kotouly na žíněnce
  7. Koordinace pohybu
  8. Cvičení se sítí + balony

CYKLISTICKÉ DISCIPLÍNY:

  1. Pumptrack - mobilní překážková dráha cca 50 m
  2. Slalom na kole 

Veškeré sportovní aktivity jsou pro děti ZDARMA, každý malý sportovec si navíc domů odnese dáreček.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé