Dvanáctka na Sahaře

Autor

Přečtěte si reportáž ze včerejších dětských závodů ČT :D Junior Trophy v Plzni. Děti jezdily v městě piva po poušti!

Dvanáctka na Sahaře

Již dvanáctý díl letošní Junior Trophy se konal v Plzni za pravých tropických teplot. A k pořádnému vedru patří i největší poušť světa Sahara. Tu pořadatelé zakomponovali do 900 metrů dlouhého závodního okruhu dětských závodů Plzeňské MTB 50 Kooperativy. Zrádný písek tak dokonale prověřil technické dovednosti všech mladých závodníků.

Původně úsek Sahara měli projíždět pouze ti nejstarší závodníci a závodnice, ale nakonec i mladší kategorie projevily zájem prubnout si jízdu písečnými dunami a potrénovat na podobné úseky Family jízdy na finálovém podniku seriálu Kolo pro život v Ralsku. Kdo se do písečku neodvážil, mohl využít objížďku, ale většina bikerů si nestabilní podklad nenechala ujít. Nevadil ani pád, přistání do žluté hromady bylo parádně měkké.

Nejen písek, ale také další typicky plzeňská překážka dala některým malým účastníkům zabrat. Ihned po klasicky mega širokém startu čekal závodníky přejezd asfaltové cesty, kterou lemují záludné obrubníky.

Vyvýšený obrubník některým pilotům dokázal, že takové vodítko řetězu není špatná věc. Spousta bikerů totiž muselo nahazovat spadlý řetěz. Na jízdu přes obrubníky ale bohužel nejsou hlavně některé starší modely kol moc uzpůsobeny, a tak rodiče -mechanici měli plné ruce práce. Taková rozsypaná převodovka za červenou kapotáží dá zabrat i nejšikovnějšímu mechanikovi :)

Plzeňská módní policie nelenila a bedlivě sledovala oblečky dívek i kluků. Nejvíc ji zaujala vtipná trička dvou sester Nely a Beáty, které jasně detekovala, která z nich je ta velká a která ta menší. No prostě Big and Little sisters duo na jedničku.

Nejprestižnější kategorie dětiček na odrážedlech si to rozdala ve stínu korun stromů. Díky tomu nehrozilo přehřátí jejich tělesných schránek ani hlaviček pod helmami a mrňousci předvedli pekelné závodní tempo.

Poslední prázdninové Jétéčko skončilo. Medaile pro ty nejrychlejší už znají své majitele a my se klasickým pohledem na ně s vámi loučíme, ale jen na týden. Uvidíme se už příští víkend v městě okurek a vína – ve Znojmě, kde na děti čeká parádní parkový závodní okruh, Family jízda s do brotami na občerstvovačkách a opravdu nabitý doprovodný program, včetně Ninja dráhy, pumptracku, Bike Academy, Dětské zóny, malování na obličej, zkoušky jízdy na drezíně a také přehlídky zajímavých historických uniforem. Tak přijeďte. Moc se na vás těšíme :)

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé