Hustý pece v suchu

Autor

Reportáž z dětských závodů ČT :D Junior Trophy v Hustopečích.

Hustý pece v suchu

Extra hlasitým troubením zdravili kamioňáci projíždějící po dálnici D2, když se jim naskytl v Hustopečích pohled do areál Agrotec, kde v sobotu 28. dubna závodili v druhé dílu letošní Junior Trophy přes třístovky malých bikerů a bikerek.

Letos závod seriálu Kolo pro život - Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO na rozdíl od loňského chladného a blátivého klimatu vystřídalo luxusní počasí v podobě sluníčka a totálního sucha, takže se všem závodníkům doslova prášilo za kočárem. Trať o délce jednoho kilometru ozdobilo nejen několik zatáček, ale i náročné stoupání, které však všichni piloti „Jétéčka“ bravurně zvládli.

O tom, že závodní dráha byla docela „výživná“, přestože vedla pouze po trávě, svědčí i totální vyčerpání všech, co projeli cílem. Pravda, někteří toho měli plné tretry, ale našli se i jedinci, kteří na cílové pásce dokázali pro přítomné a skvěle fandící diváky vykouzlit i nějakou tu bikerskou parádičku, jako třeba Aleš Blažek.

Někdo dělá parádičky, jiný zase pečlivě dbá na to, aby mu nejen dresík s povinou přilbou, ale i make up dokonale ladil s barvou bicyklu. Příkladem je precizní stylista, ale jinak skvělý biker Marek Semerád, který si takto vyladěn, nebo spíše sladěn, dojel pro zlatou placku v kategorii kluků do sedmi let.

„Bacha tati, jde sem vééélkej dinosaurus,“ ozvalo se a malé slečny se začaly rozhlížet s obavou, že pravěký tvor si to namířil k nim. Ale naštěstí to byl omyl, neškodný a mírumilovný oranžový obr minul fandící slečnu a štrádoval si to do jedné ze zatáček, aby se zblízka kouknul, kdože se to na louce tak neuvěřitelnou rychlostí pohybuje. Malí účastníci závodu i diváci s obdivem hleděli na nečekaného parťáka, který přispěchal děti povzbudit.

 

„Musím mladýmu založit sportovní album,“ nechal se slyšet spíkr Kola pro život, Michal Berka, když uplynulý víkend jeho malý syn na závodech ČT Trans Brdy poprvé nastoupil sbírat zkušenosti do prestižní kategorie odrážedel. A opravdu asi bude muset, protože mladému „Berčusovi“ se závodění zalíbilo tak, že nemohl chybět ani na startovní lajně v Hustejch Pecích. Tak tady si závodění vyloženě užíval. A s ním všechny děti, které o víkendu do Hustopečí zavítaly s kolem.

A kam za námi můžete přijet příště? Týden si dáme pauzičku a potom hurá na tradiční spirálu v Bolce, neboli třetí zastávka „Jétéčka“ v Mladé Boleslavi, kde se 12. května uskuteční třetí podnik seriálu Kolo pro život Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO. Pohledem na medailisty z Hustopečí, mezi kterými nechybí ani ti nejrychlejší z dětské maratonské trasy ČD Cargo Junior Trophy Marathon,  se loučíme a za pár dní se těšíme na viděnou.

 

Text: Martin a Bohdana Půlpánovi

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé