Jana Pichlíková: Byla to jízda!

Autor

Závodnici týmu Erste Premier Petr Čech MTB, Janě Pichlíkové se podařilo obhájit loňské absolutoriu v individuální soutěži KPŽ,  Prestige Trophy Marathon - Ženy. A podle výkonů a výsledků, které po celou sezónu bez jakýchkoliv výkyvů předváděla, to vypadalo, že jí titul královny KPŽ nedal ani moc práce…

Jana Pichlíková: Byla to jízda!

Na rozdíl od vítěze v mužské kategorii PTM, Pavla Boudného, je 33letá Jana Pichlíková zaměstnaná na plný úvazek. Už 7 let pracuje na katastrálním úřadu v rodných Strakonicích a stejně dlouho jezdí na kole. Ve svém volném času. Jako MTB závodnice zraje jako víno, rok od roku je lepší a lepší a často hravě strčí do kapsy i mnohem mladší kolegyně. Janu jsme s otázkami zastihli na letišti, když se právě vracela z etapového závodu v Izraeli. 

Jak jsi spokojená s letošní cyklistickou sezónou?
Byla skvělá, opravdu povedená. Hlavně mě těší, že jsem neměla žádný vážný pád nebo úraz a tělo tu velkou dávku závodů zvládlo. Největší letošní výzvy přicházely postupně – Mistrovství Evropy v maratonu ve Spillimbergu, poprvé účast v závodu Světového poháru XCO v Novém Městě na Moravě, obhájení titulu mistryně ČR v XCM v Klatovech, nominace a reprezentovaní České republiky na Mistrovství světa XCM a na samotný závěr etapový závod dvojic Epic Izrael s Katkou Drhovou. Do toho hodně závodů seriálu Kolo pro život, kde se mi podařilo obhájit loňské vítězství v individuální soutěži žen a také další menší závody.

Na KPŽ jsi letos mnohokrát stála na nejvyšším stupni. Chyběla jsi někde?
Spočítané to popravdě nemám… cyklistika mě baví a čísla moc neřeším, důležitý je dobrý pocit ze závodu a cíl protnutý s úsměvem. Když tak přemýšlím, na Drásalovi na 117 km jsem byla druhá a v Ralsku také. Nejela jsem Brdy, které se kryly s ME XCM, Orlík se kryl se svěťákem XCO v NMNM a v terminu Vrchlabí jsem trénovala v Livignu společně se studenty týmu Česká spořitelna Specialized Junior MTB. Na ostatních závodech KPŽ jsem stála na stupních vítězů úplně nahoře.

Které závody KPŽ ti sedly a kde se naopak nepodařilo zajet podle tvých představ?
Do každého závodu jsem šla naplno, nejen za sebe ale i kvůli bodům do týmové soutěže. Hodně mě bavily Karlovy Vary, Drásal, Vysočina, Chrudim, Plzeň. Odry zase pro skvělou atmosféru fanoušků. V Chrudimi mě zhruba 4 km před cílem závodu trochu dost potrápily křeče.

A co premiéra závodu KPŽ v Ralsku?
Byla to moc pěkná tečka za sezónou KPŽ. Některé pasáže závodu překvapily krásným a hravým terénem nebo výhledem a dvěma výživnějšími výjezdy. Z mého pohledu šlo už hlavně o to si jízdu užít a rozloučit se tak s parádní sezónou v seriálu.

Jakým způsobem stíháš při práci trénovat?
Je to občas náročné, ale dá se to. Kolo je relax od počítače a skvělý únik do přírody. Hlavně té dovolené by člověk potřeboval víc, ale zatím to vždy vyšlo tip ťop. Naštěstí mi v práci vycházejí celkem vstříc, mám pružnou pracovní dobu. Praktikuji jeden den volna v týdnu, zbytek věnuji buď tréninku, nebo závodům.

Co tě teď na podzim čeká? Vypustíš úplně?
Příští týden ještě Jizerky a pak chvíli od kola volno, aspoň na tři týdny. Jen se třeba jednou týdně svézt. A pak už zase začne podzimní a zimní příprava. Těším se. 

A cíle pro příští rok? Máš nějaká nesplněná sportovní přání?Uvidíme, jak se vše vyvine, i ohledně týmu. Odpověď na otázku je v tuto chvíli trochu předčasná… když teprve končí letošní rok. Určitě bych ale ráda měla sezónu pestrou jako letos. Přáním by bylo jet na MS v XCM a vyzkoušet další etapový závod. Do budoucna mě láká i terénní triatlon.
Chtěla bych také využít této příležitosti a poděkovat za podporu týmu Erste Premier Petr Čech MTB, Česká spořitelna Specialized Junior MTB teamu a partnerovi Pavlovi Skálovi…byla to jízda!

 

Text: Zora Čermáková, Jana Pichlíková
Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest