Jednotný systém značení tras KPŽ 2018

Autor

Seznamte se s novým značením, které bude použito na všech 15 závodech seriálu Kolo pro život 2018!

Jednotný systém značení tras KPŽ 2018

Značení tras je jednou z nejdůležitějších aktivit pořadatelů všech závodů Kolo pro život. Značení musí závodníky vést po trase přehledně, bezpečně a srozumitelně od startu až do cíle. Proto je důležité, aby účastníci závodu věděli, jak aktuální značení vypadá, co konkrétní značka znamená a na jakých místech trasy je umístěna. Kvalitní značení si poradí s blouděním závodníků, zbytečným sjetí z trasy a také může zabránit nepříjemným překvapením a úrazům.

Seriál Kolo pro život během 18 let své existence vystřídal různé podoby značení, od čistě bílých cedulí s černými popisy, přes modré orámování s červenými šipkami a popisy v bílém terčíku, nebylo dokonce výjimkou, že na některých akcích byly místní specifické a zcela odlišné značky, které nekorespondovaly s dalšími závody seriálu. Proto jsme se rozhodli v letošním roce značení na všech závodech a trasách sjednotit. Výsledkem je jednoduché jednotné značení, které bude použito na všech trasách 15 závodů seriálu Kolo pro život 2018.

Základní barevnice nového značení je žlutočerná (žlutý terčík + černé šipky nebo značky). Doplňkovou barvou je červená. Ta bude jezdce speciálně upozorňovat na aktuální nebezpečné úseky nebo další důležité informace na trati. Jedinou výjimku tvoří značka, která označuje začátek tzv. odpadkových zón - svojí zelenou barvou upozorňuje na skutečnost, že právě na dalších metrech je místo vhodné pro ekologické odhození odpadků. Červené značení „Odpadky konec “ zase znamená, že na dalších částech trasy je již vyhazování všech odpadů přísně zakázáno a přistižení hříšníci budou potrestáni.

Toto základní značení bude doplněno, tak jako v minulých ročnících plastovou značící páskou (tzv. mlíkem) a v místech, kde je to povoleno, stříkaným vápnem. Na nepřehledných úsecích a křižovatkách bude přítomna pořadatelská služby oblečená do nepřehlédnutelných vest s nápisem „Pořadatel“.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest