Jsme s vámi na startu i v cíli

Autor

Vaše sportovní výkony jsou pro nás inspirativní a zaslouží si uznání bez ohledu na výsledek. V České spořitelně rádi podporujeme sportovní akce, které jsou přístupné všem. Věříme v dobré věci a seriál Kolo pro život takový je. Otvírá dětem i celým rodinám cestu k pohybu a dává našim životům nový rozměr.

Jsme s vámi na startu i v cíli

Jsme rádi, že jsme u toho jako generální partner seriálu už od jeho založení v roce 2000. Také letos nás najdete na startu i v cíli každého závodu.

Byli jsme u zrodu popularity horských kol

Závody na horských kolech vyžadují technickou zručnost a špičkovou výkonnost. Třešinkou na dortu je to, že se odehrávají v krásných přírodních terénech. V Česku patří k naprosté bikerské špičce Česká spořitelna Accolade Cycling Team. Tým vznikl už v roce 1994, kdy byla horská kola v tuzemsku ještě v „plenkách“. Od té doby se ale „bajky“ i s přispěním České spořitelny proměnily v novodobý fenomén.

Hodně se o to vždy staraly skvělé osobnosti profesionálního týmu – byli to především olympijští reprezentanti Pavel Camrda, Kateřina Neumannová, Radim Kořínek nebo Tereza Huříková. Současnými hvězdami jsou Pavel Boudný s Matoušem Ulmanem. Doplňují je mladíci Tomáš Višnovský a Jan Strož.

Erste Premier Petr Čech MTB Team

Česká spořitelna podporuje i další cyklistický tým – tým tvořený závodníky i nadšenci, pro něž je cyklistika takovou srdeční záležitostí, že jsou jí ochotní obětovat veškerý svůj volný čas. Tým vznikl před více než 10 lety a jeho členy jsou pravidelní účastníci seriálu Kolo pro život.

V roce 2015 při své premiéře pod názvem Petr Čech Sport MTB vybojoval třetí místo v týmové soutěži Kola pro život, rok nato vstoupil do sezony v barvách Erste Premier a obhájil bronzovou pozici. Tu potvrdil i v roce 2017. Porvat se o co nejlepší sportovní výsledek a nepřestat se při tom bavit – to chtějí členové týmu i v letošním ročníku Kola pro život.

Horská kola se stala obrovským fenoménem. Jak cyklistický boom hodnotíte?

Na kole mohou jezdit lidé všech věkových, výkonnostních i sociálních skupin, nejspíš proto je cyklistika nejoblíbenějším a nejčastěji provozovaným sportem v Česku. Navíc je to jeden z mála sportů, který může dělat celá rodina společně. Když jsme v roce 1994 začínali podporovat cyklistiku, horská kola si teprve získávala svou popularitu. Dnes je Kolo pro život jedním z největších evropských seriálů na horských kolech. Jsme na to pyšní. Věřím, že jsme k rozšíření cyklistiky svým dílem přispěli i my.

V čem podle vás spočívá obliba Kola pro život?

Všichni z Kola pro život do toho dávají srdce, proto se lidé pořád vracejí. Je to totiž něco víc než jen závody. Celý seriál dýchá neuvěřitelnou atmosférou, kterou zkrátka musíte zažít. Mě okouzlila hned po příjezdu, okamžitě jsem se na místě cítila jako doma. Stejně jako moje pětiletá dcera, která jinak odmítá veškeré „masovky“, ale na Kolo pro život se vždy těší. Ostatně právě Česká spořitelna stála v roce 2006 u zrodu dětských závodů – tehdy se ještě jezdily pod hlavičkou ČS. Podpořili jsme tak zapojení dětí a následně celých rodin do programu seriálu v rámci fitness jízd.

V Kole pro život je hodně vidět i váš elitní tým. Co pro vás znamená?

Profesionální tým, který podporujeme od roku 1994, skvěle doplňuje naše působení v Kole pro život. Týmové zázemí přitom slouží nejen elitním závodníkům, ale i zaměstnancům finanční skupiny České spořitelny a našim klientům, kteří díky němu mohou zažít skutečnou závodní atmosféru, být nablízku profíkům a poměřit s nimi síly v závodech.

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé