Karlštejnský Birel segment lesním korytem z kopce dolů

Autor

Také na 8. podniku seriálu Kolo pro život 2018 je pro vás účastníky závodních tras B a C připravený zážitkový úsek trati, na který hned tak nezapomenete. Co se skrývá pod názvem Birell segment na oblíbené Karlštejn Tour?

Karlštejnský Birel segment lesním korytem z kopce dolů

Jak jsme již informovali, v důsledku rozsáhlých stavebních prací na dopravních komunikacích v Černošicích je zázemí 13. ročníku Praha - Karlštejn Tour České spořitelny (21. 7. 2018) přesunuto do obce Lety a tradiční trasa populární bikerské akce částečně upravena. S tím souvisí i další, ryze pozitivní změna – stanovení nového Birell segmentu na trati, který pravidelně připravují pořadatelé závodů s partnerem seriálu, společností Birell tak, aby si závodníci z jízdy odnesli nezapomenutelný, a doufáme, že pozitivní zážitek.

Birell segment bude vyznačen na 716 m dlouhém parádním sjezdu z Vonoklas do Karlíku. Celý úsek vede pod korunami smíšených stromů lesem a co je podstatné, pojedete po deštích vymleté suché cestě. Pro nejrychlejší zkušené jezdce to možná bude brnkačka, ale obyčejný smrtelník by měl být opatrnější a pečlivě dávat pozor na volbu stopy. Cesta je zde podobná vyschlému korytu řeky, ve kterém jsou vidět stopy po pramíncích vody, o nenápadné a nečekané důlky a kameny zde není nouze. Suveréni zvládnou převýšení cca 82 m z nejvyššího bodu dolů až na asfaltku v začátku Karlického údolí za minutku, ti méně zkušení si raději tohle zajímavé místo užijí pomaleji o minutu déle. Závodníci trasy B si nové místo na trase projedou 2x, takže už budou v druhém kole vědět, co je čeká. 

Interaktivní mapa ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest