Kolo pro život upravuje strategii v přihlašování na závody

Autor

Již tento víkend se po vynucené pauze rozběhne letošní ročník cyklistických závodů Kolo pro život. Největší sportovní seriál pro veřejnost v Česku přivítá letos poprvé sportovní nadšence všech věkových stupínků na Orlíku, tradiční lokalita nabídne zábavu na oba víkendové dny.

Kolo pro život upravuje strategii v přihlašování na závody

I letos je vedle fantastické organizace a skvělých tratí k dispozici také několik novinek. Všichni účastníci rodinné Family jízdy se mohou na všech závodech těšit na povedené pamětní medaile, pro kompletní startovní pole všech závodů (včetně dětských) pak bude k dispozici fotografická vzpomínka. Během závodů totiž bude každý účastník hned několikrát vyfocen profesionálními fotografy, ihned po víkendovém klání pak na základě svého startovacího čísla najde na stránkách www.captainsnap.com/cs své snímky. Testováno bude také vyhledávání fotek podle obličeje – tzn. kamera na počítači či telefonu si ´přečte´ tvář účastníka a automaticky v systému vyhledá snímky této tváře z víkendu.

Vedle popsaných novinek přicházejí organizátoři také se změnou v cenové strategii přihlašování na jednotlivé závody. „Zásadní informace je taková, že základní cena startovného se nemění. Přestože investujeme nadále velké prostředky do neustálého vylepšování zázemí, veškerých doplňkových služeb a v neposlední řadě také do aktuálních hygienických opatření, chceme našim příznivcům umožnit účast za stávajících finančních podmínek,“ uvádí informace ředitel komunikace pořádající agentury Petr Čech Sport Tomáš Pravenec: „Úprava startovného se bude týkat pouze většího odstupňování cen v závislosti na čase zbývajícím do závodu.“

Stěžejním datumem platným pro 12 z 15 závodů této sezony se stává středa 15. července. Veškeré startovné pořízené do tohoto dne pro jakýkoliv závod ročníku (Trans Brdy a další) 2020 bude v nejnižší cenové hladině, tedy za 600 Kč. Druhá zvýhodněná cena bude platná vždy do středeční půlnoci před samotným víkendovým eventem. Nejdražší cenu bude mít přihlášení v den konání akce přímo na místě.

S platností od 25. června 2020 dochází k této úpravě cen:

  • Trasy B, C
    • Platí pro všechny závody s výjimkou Orlíku, Drásala a Berouna
    • Nejlevnější startovné 600 Kč – nutnost objednání do 15.7.2020
    • Zvýhodněná varianta 800 Kč – v případě přihlášení dopředu online vždy do středeční půlnoci před daným závodem
    • Startovné na místě 1000 Kč – platba v místě závodu
    • Pro Trasy A (Brdy a Nové Město na Moravě) platí stejná pravidla
  • Trasa D – Family jízda
    • Platí pro všechny závody s výjimkou Orlíku, Drásala a Berouna
    • Nejlevnější startovné 200 Kč pro dospělého – nutnost objednání do 15.7. 2020
    • Základní cena 350 Kč – platba online po 15.7. 2020 i v místě závodu
    • Dětské startovné zůstává beze změny 100 Kč (v případě startu též na dětských závodech zůstává startovné na Family jízdě pro děti zdarma)
  • Dětské závody
    • Startovné na dětských závodech zůstává beze změny 100 Kč

„Jsme samozřejmě velmi rádi za všechny účastníky bez rozdílu toho, kdy se k účasti na akci rozhodnou. Na druhou stranu je realitou, že nutnost zajištění veškerého servisu a služeb pro stovky účastníků nahlášených až v den konání závodu je velmi organizačně a také finančně náročné. Právě proto bychom chtěli všechny naše fanoušky poprosit o možné využití online rezervací v časovém předstihu, cenové zvýhodnění je ideální motivací a zároveň poděkováním z naší strany. Tento systém vývoje ceny v závislosti na blížícím se konání akce je standardem při pořádání jakýchkoliv sportovních či kulturních eventů, pevně tak věříme, že bude pochopitelný a přijatelný pro všechny příznivce a účastníky Kola pro život,“ vysvětluje postup týmu Tomáš Pravenec, který vzápětí dodává: „Zdaleka nejvýhodnější variantou nadále zůstávají permanentky, u kterých také zůstává cena zachována, a navíc není třeba sledovat výše nastíněné termíny. Vzhledem k šíři všech nabízených možností nákupu startovného pevně věřím, že si každý zájemce vybere tu ideální.“

Popsaný systém nabíhá platnosti od pátku 25. června, nicméně prvním závodem s nově uplatněnými pravidly bude závod Trans Brdy (25. července). Předcházející závody na Orlíku, Drásal a v Berouně se uskuteční dle původních pravidel známých z předchozích let.

Přehled startovného KPŽ

1) Nejlevnější startovné 600 Kč = od 25. června do 15.7. na všechny trasy B a C

2) Zvýhodněné startovné 800 Kč = od 15.7. do středeční půlnoci před každým závodem

3) Startovné na místě 1000 Kč = v místě závodu (pátek večer nebo sobota ráno)

Při koupi permanentek není třeba sledovat tyto termíny, cena startovného zůstává zachována.

Permice KPŽ lze koupit zde:

https://eshop.sportprozivot.cz/kategorie/kolo-pro-zivot/

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé