Kosa, fatbike, Kulhec, Cimbál a skvělé výkony dětí

Autor

Poslední závod letošní série ČT Déčko Junior Trophy zavítal do nové lokality, kterou byl bývalý vojenský prostor v Ralsku. Přečtěte si, co všechno děti zažily!

Kosa, fatbike, Kulhec, Cimbál a skvělé výkony dětí

V sobotu brzy ráno bylo mlíko, které vyznačovalo závodní dráhu o délce jednoho kilometru pokryté slušnou vrstvou jinovatky, a zima byla taková, že by nastydl i lední medvěd. Prostě podzim je tu. Naštěstí během dne vysvitlo sluníčko a teplota podstatně stoupla, jinovatka zmizela, jak když mávnete kouzelným proutkem, takže medvěd by tak unikl rýmičce. Závodníci odhodili péřovky a šli se závodit.

„To vypadá, jako by ta trať vedla pořád do kopce,“ bylo slyšet při trénování před závodem. Pravda je, že podklad, který tvořil čerstvě posekaný vřes a tráva doplněný zákeřnými výmoly, nebyl zrovna pohodovou závodní plochou a dal všem závodníkům pořádně zabrat. Proto pořadatelé trať zkrátili a volili spíše rovinky, aby to piloti mohli pořádně rozjet. Nicméně okruh byl pro všechny stejný a kdo pomýšlel na vítězství, tak musel máknout.

 

„Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se pivo přinese….“  Tohle rčení sedělo Aničce od Panušů, která poprvé v historii svého závodění v Junior Trophy dokázala všechny porazit!!! Ostatně již středeční trénink s jejím týmem nasvědčoval, že Anička má pořádnou formu - „uvařila“ ložiska v přední nábě. Mechanik tak dal nové a Anička v Ralsku na trati vedle ranveje letěla jak Gripen. Velká gratulace!

Na finálovém závodě nemohl chybět ani Kulhec, který si zase přišel zazávodil s dětmi. Tentokrát mu pořadatelé zabavili jeho kolo a posadili ho na dětského fatbika. A aby toho nebylo málo, tak byly Járovi zablokovány rychlosti, takže nemohl řadit. Olympijský vítěz to vzal s úsměvem, který ho neopustil, ani když si po startu kopl kolenem o řídítka. I přesto zahájil stíhací jízdu a předjížděl jednoho soupeře za druhým.

Kromě Kulhece se na závóďáky přišel podívat i další špičkový biker a loňský účastník Tour de France, kterým není nikdo jiný nežli Cimbál neboli Ondřej Cink. Kluci si před startem dali s Cimbálem společnou fotečku na památku a pak všichni naskočili do sedel. A to včetně Ondry.

Ondručekal stejný bike jako Kulhece, tedy dětský fatbike s jedním převodem. I přes chřipkou indisponovaný Cimbál výzvu popasovat se s kluky v ostrém závodě přijal. Mezi ctižádostivými bikery Juniorky tak sváděl boj o každou pozici. Vše vzal s úsměvem, za což mu patří dík. Taky doufáme, že navštíví naděje horské cyklistiky i v příštím ročníku Juniorky.

Při finálovém závodě se jelo o větší porci bodů, nežli je zvykem, a tak jezdci, kterým šlo o celkové pořadí, nesměli nic vypustit a makat o sto šest. Bylo moc hezké že i doprovody těch největších favoritů fandily nejen svému svěřenci ale i ostatním soupeřům. Příkladem takového férové povzbuzování byla rodinka Svobodových, kteří jsou pravidelnými účastníky Jétéčka. Škoda, že takových správných fandů není více.

Letošní ročník ČT :D Junior Trophy 2018 je úspěšně za námi. Poslední sady medailí byly rozdány a my se klasickým pohledem na ty nejrychlejší z Ralska s vámi loučíme. Čas ale letí jako voda a už za několik měsíců se roztočí kola Juniorky znovu. Tentokrát to bude s datem 2019. Takže naviděnou v Brdech.

S těmi nejúspěšnějšími bikery a bikerkami Jétéčka 2018 se uvidíme ještě dříve na závěrečném Finálovém večeru Kolo pro život v Praze 19. 10. 2018.

 

 

 Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé