Krásní plyšáci na Krásné louce

Autor

10. ročník závodu Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO si včera užilo také několik set dětí. Kromě nabitého doprovodného programu se v zázemí na Krásné louce dopoledne zapojily do dětských závodů na horských kolech a odrážedlech - ČT :D Junior Trophy. 

Krásní plyšáci na Krásné louce

Na Krásné louce v Mladé Boleslavi se v pátek odpoledne objevila krásná závodní trať pro sobotní závod ČT Déčko Junior Trophy měřící úctyhodných 1300 metrů. Na travnatém, ale i pořádně drkotajícím podkladu nechyběla ani letos historicky nejdelší pravotočivá a levotočivá zatáčka, jaké vůbec kdy na dětských závodech existují. Právě díky nim mohla vzniknout typická spirála, která je již nepsanou tradicí pro závodění nejmenších bikerů v „Bolce“. Závodníkům už hlavu nezamotala, ale oficiální fotograf seriálu Miloš Lubas si pro jistotu musel dát jeden Kinedryl, když fotil točící se bikery :))).

To, že vítěz radostí v cíli zvedá ruce, je známou a běžnou záležitostí i u závodníků v Junior Trophy. Málokterý závoďák však při vítězném gestíčku dokáže kromě ruky zvednout i přední kolo a frajersky protnout cílovou pásku po zadním. Takovým borcem, který svůj bike dokonale ovládá, je Vojtaod Hendrychů, který dokázal s velkým náskokem vyhrát v nejstarší kategorii kluků 12 – 13 let. Ostatně jeho parádní průjezd jistě uvidíte i příští týden v reportáži České televize, jejíž redaktorka s krasojezdcem stihla udělat rozhovor.

Junior Trophy na Krásné louce už dlouho provázejí plyšoví maskoti. Při vůbec prvním mladoboleslavském závodě na v roce 2010 to byl sněžný Yeti, který tak položil základ plyšové tradice. Také tuto sobotu 11. května na kolech některých závodníkům nechyběly jejich plyšové talismany. A protože jakýkoliv spolujezdec je vlastně i účastníkem závodu, tak i on musí nasadit přilbu.

 

Kromě malých plyšáků na strojích bikerů se po ploše pohybovali i dva ohromní bílí králíci z klobouku Bob a Bobek. Kromě ochotného pózování při fotografování se svými ctiteli poctivě fandili všem závodníkům na trati.

Největším překvapením bylo, když si Bobek sundal „hlavu“. To se totiž najednou z králíka stal Jéža. V kostýmu Bobka se totiž ukrýval dřívější závodník Juniorky a nynější postrach juniorů na XC tratích - Tomáš Ježek.

Vlevo je zachycen na Krásné louce v cyklistickém v roce 2010 a takhle vypadá dneska, když se nastřelí do králičí kůže.

Ani na Krásné louce nechyběla Módní policie, která bedlivým zrakem hledala ten nejlepší závodní ohoz. Pravda, chlupatý kostým velkého Jéži byl dobrý, ale nemohl být zařazen do soutěže, protože Bobek na kole prý jezdit nemůže. Nejlepším módním kusem tak byl vyhlášen super roláček s koníky, ve kterém závodila Anička Michalová, která si závodění vyloženě užívala.

  

Ostatně s úsměvem na rtu jeli i nejmenší závodníci bezšlapátkové kategorie – odrážedla muži a odrážedla ženy. Takový Vašek Baytalon se křenil po celou závodní trať a vůbec mu nevadilo, že trošku mrholí. Prostě závodit se má vždycky s dobrou náladou i na odrážedle.

Pohledem na majitele medailí z letošního druhého závodu ČT :D Junior Trophy v Mladé Boleslavi se s vámi na pár dní loučíme. Těšíme se, že se zase sejdeme v „Hustejch Pecích" za necelých 14 dní!

 

Fotografie z dětských závodů najdete již v pondělí na webových stránkách www.koloprozivot.cz ve Fotogalerii.

 

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest