Lesy ČR přivezou do Karlových Varů Stan lesní pedagogiky

Autor

Lesní občerstvovačka na trase D a Stan lesní pedagogiky pro všechny zvídavé děti i dospělé, to jsou aktivity partnera Kola pro život – Lesů ČR na závodech seriálu počínaje Karlovarským AM bikemaratonem.

Lesy ČR přivezou do Karlových Varů Stan lesní pedagogiky

Motto státního podniku Lesy České republiky (LČR) je všeříkající: Pěstujeme lesy pro další generace.
Tradiční partner seriálu Kolo pro život byl založen 1. ledna 1992 Ministerstvem zemědělství České republiky. Hlavní náplní jeho činnosti je obhospodařování více než 1,2 mil. ha lesního majetku ve vlastnictví státu (téměř 86 % rozlohy všech státních lesů) a péče o více než 38 tisíc km vodních toků a bystřin. Roční těžby se pohybují průměrně kolem 8 mil. m3 dřeva.
Základem lesnické strategie podniku je trvale udržitelné hospodaření v lesích založené na maximálním využívání tvořivých sil přírody, které zajistí nepřetržité a vyvážené plnění produkčních funkcí svěřených lesů. Cílem podniku je vytváření stabilních, kvalitních, druhově, prostorově a věkově skupinovitě smíšených lesů. Značné finanční prostředky LČR investují do obnovy imisemi poškozených lesů v pohraničních oblastech, do obnovy a údržby lesních cest, které dnes neslouží pouze pro obhospodařování lesa, ale i pro pěší turistiku, cykloturistiku a dalším návštěvníkům a milovníkům přírody.
LČR jsou také největším správcem chráněných území a nejdůležitějším partnerem orgánů ochrany přírody v České republice. Snahou LČR je respektovat režim stanovený pro obhospodařování lesů v chráněných územích.

 

Na Karlovarském AM bikemaratonu České spořitelny (15. 6. 2019) si kromě lázeňských lesů a pestré přírody všichni účastníci trase D – Family jízdy (22 km, 370 m převýšení) užijí i skvěle vybavenou Lesní občerstvovačku Lesů ČR. V polovině trasy určitě rodinky nezávodní vyjížďky rády sesednou z kola a odpočinou si na hezkém místě s výhledy do krajiny. Na stánku Lesů ČR si pochutnají na ovoci a suchých plodech z Velkotržnice Lipence a koláčcích, závinech a slaném pečivu od společnosti Odkolek, k dispozici je pochopitelně také tekutá strava.

V zázemí akce v areálu Meandr Ohře se určitě přijďte přiučit a pobavit do Stanu lesní pedagogiky Lesů ČR. Milý odborný personál vás seznámí se zajímavostmi z lesa i života zvěře, která v něm žije. Připravené jsou soutěže i poznávačky.

Zůstanete-li v našich nejslavnějších lázních po závodech až do neděle, můžete vyzkoušet další atraktivní turistické a cyklistické trasy, které jsou v péči Lesů ČR. Konec jara je jako stvořený pro společnou nedělní vyjížďku na kole nebo pěší výšlap… Další možnost je promenáda na Kolonádě a popíjení zdarví prospěšných pramenů.

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé