Lesy ČR zvou do stanu lesní pedagogiky a na unikátní akci "Den za obnovu lesa"

Autor

Patron letošních nezávodních tras seriálu Kolo pro život a titulární partner sobotní Oderské Mlýnice 2019 přiveze do areálu Spálovský mlýn velký stan lesní pedagogiky pro všechny zvídavé děti i dospělé. Na Lesní občerstvovačku se tentokrát mohou těšit závodníci trasy C. Věnujte pozornost také jedinečné akci Den za obnovu lesa 19. 10. 2019!

Lesy ČR zvou do stanu lesní pedagogiky a na unikátní akci

Lesy České republiky (LČR) jsou státním podnikem se sídlem v Hradci Králové, který byl založen 1. ledna 1992 ministerstvem zemědělství. Hlavní činností LČR je obhospodařování většiny lesů (přes 1,3 milionu ha), které jsou v majetku státu. Dále má podnik na starost okolo 20 tisíc kilometrů drobných vodních toků. LČR mají 12 krajských ředitelství, jimž je podřízeno 72 lesních správ.

Státní podnik LČR podniká v oblasti lesnictví, těžby dřeva, myslivosti i rybářství a zemědělství. V posledních letech se však výrazně orientuje také na podporu rozvoje turistického ruchu a rekreace ve spravovaných přírodních lokalitách. Právě s tímto faktem souvisí podpora nejoblíbenějšího volnočasového sportu Čechů, cyklistiky a největšího seriálu závodu na horských kolech v ČR – Kolo pro život.

V oblasti Oderských vrchů, nejmalebnější oblasti Nízkého Jeseníku, se koná předposlední podnik seriálu Kolo pro život 2019, Oderská Mlýnice Lesy ČR, jejímž hlavním partnerem jsou právě Lesy ČR. Kromě zdejší nedotčené přírody si děti a jejich doprovod užijí v zázemí závodu v Areálu letního táboru Spálovský mlýn Stan lesní pedagogiky Lesů ČR. Určitě se přijďte přiučit a pobavit. Zkušený personál vás seznámí se zajímavostmi z lesa i života zvěře, která v něm žije. Připravené jsou zábavné soutěže a poznávačky. 

 

Účastníkům kratší závodní trasy C zase bude k dispozici během závodu Lesní občerstvovací stanice. V zeleném stanu LČR si bikeři pochutnají na ovoci, koláčcích a závinech od společnosti Odkolek, ale také sýru nebo salámu a dalších traťovkách a samozřejmě budou mít možnost doplnit tekutiny.

 

Zůstanete-li v Odrách po závodech až do neděle, můžete vyzkoušet další atraktivní turistické a cyklistické trasy, které jsou v péči Lesů ČR. Babí léto je na cyklovyjížďky s celou rodinou jako stvořené a o víkendu má být opravdu příjemně…

 

Lesy ČR už za měsíc chystají historickou akci v historickou chvíli. 19. října se může veřejnost ve všech krajích na dvanácti místech v zemi zapojit do obnovy lesů postižených kůrovcovou kalamitou. Jedná se o největší akci svého druhu v historii státního podniku!!!

„Už tím, že zasadíte třeba jedinou sazeničku, vyjádříte svou podporu a zájem o obnovu lesů v České republice,“ vzkazuje Josef Vojáček, generální ředitel Lesů České republiky. Celostátní akce Den za obnovu lesa se koná od 10:00 do 16:00 za každého počasí. Podrobnosti a lokality, kde se do akce můžete zapojit najdete na www.sazimelesynovegenerace.cz. Jedinečnou akci přiblíží účastníkům Oderské Mlýnice videoprojekce na instalovaných obrazovkách.

 

Přijďte taky!

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest