Malá změna na nejdelší trase Plzeňské MTB 50

Autor

Změna je život a ta pozitivní je vždy vítaná. Takový bude i nový pěkný úsek trasy, na který se můžete už tuto sobotu 1. září těšit v rámci trasy B Plzeňské MTB 50 Kooperativy 2018.

 

Malá změna na nejdelší trase Plzeňské MTB 50

Prestižní závodní trasa Plzeňské MTB 50 Kooperativy (trasa B na 57 km s převýšením 959 m) je od prvního ročníku v roce 2014 víceméně stále stejné: Slavnostní start na náměstí Republiky v historickém centru Plzně si nenechá ujít spousta místních fanoušků a doprovodů ze zázemí u OC Plaze, které je v příjemné docházkové vzdálenosti. Následuje krátký svižný průjezd městem přes most spojující břehy řeky Mže, mihnutí jezdců kolem zázemí vystřídá přírodní cesta za zaváděcím vozem ŠKODA kolem zahrádkářských kolonií, dále následují 3 kilometry mírně do kopce po silnici do Račic, kde se závodníci pěkně zahřejí a mohou si vybojovat pěknou pozici a pak už dál hezkou zvlněnou krajinou okolí Plzně až do lesa pod známým kopcem Krkavec, kde je třeba pořádně šlápnout do pedálů. Po výšlapu zasloužený sjezd dolů a jupí na Záluží, Horní Břízu až do nejvzdálenějšího bodu hlavní trasy B – Krašovice. Cesta zpět vede přes Ledce a repete při výjezdu kopce se jménem velkého černého zpěvného ptáka, přes Chotíkov a hurá zpátky do cíle, kde se ve spurtech dá ještě získat pozice o pár čísel lepší nebo prostě závěrečné zrychlení jen tak pro radost odměněný potleskem diváků…

 

Ředitel pořadatelského týmu ze zájmového sdružení Šerák, Vašek Pták ale letos přeci jen jednu příjemnou bikerskou změnu připravil. Nachází se zhruba od 26. do 29. kilometru trasy před Krašovicemi. V těchto místech již nepojedete po široké, dnes nově hrubě vyasfaltované cestě dolů, ale zabočíte hlouběji do zeleného lesa, kde si užijete přírodní lesní cesty s technickými kořenovými legráckami, tak jak je tomu třeba na 11. – 13. kilometru plzeňského Kápéžetka. Přeci jen, jsme bikerský závod, takže proč frčet po asfaltu, když se dá jet po měkkém a ještě se u toho pobavit!

 

Pro účastníky nezávodní Fitness jízdy máme také potěšující zprávu: Po loňské zkušenosti bude zachována stejná varianta trasy D jako v roce 2017, takže se její účastníci vůbec nepotkají se závodníky tras B a C.

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé