Manitou potěší děti zvířátky v kouzelném lese, medailemi i jedinečnými diplomy

Autor

Sobotní závod Manitou Železné hory CARDION (17. 8. 2019) určitě přiláká do místa dění stovky velkých i malých závodníků, ale také spoustu fanoušků, kamarádů, rodinných příslušníků a lidí z doprovodu. Nebojte se na závody vzít celou rodinu, svoji aktivitu si zde najde opravdu každý. Výhodnější on-line registrace do závodů končí zítra o půlnoci, přihlásit se ale můžete i na místě.

Manitou potěší děti zvířátky v kouzelném lese, medailemi i jedinečnými diplomy

Všichni, kdo v rodišti vynálezce lodního šroubu Josefa Ressela žijí i ti, kteří sem jezdí pravidelně na závod Kolo pro život se určitě shodnou: Chrudim je krásné a skvěle položené město a její historické centrum a okolí nabízí mnoho příležitostí k strávení nezapomenutelných chvilek na kole, při procházce, v kavárně, při návštěvách starých památek i pěkné přírody. Ne nadarmo je Chrudim zvaná také Athény východních Čech.

 

Druhé největší město Pardubického kraje ležící na rozhraní Železných hor a Polabské nížiny. cca 110 km východně od Prahy a na druhou stranu 120 km do Brna. Po staletí se tu rodil současný ráz poklidného provincionálního města se zachovanou středověkou strukturou s památkově významnou zástavbou včetně starých hradeb. V roce 1990 bylo historické centrum, v jehož středu leží nám bikerům tak dobře známé Resselovo náměstím s dvouvěžatým Arciděkanským kostelem Nanebevzetí Panny Marie a zlaceným morovým sloupem, vyhlášeno městskou památkovou zónou. Pokud jste milovníky historie a kultury, určitě se tu jako doprovod zdržíte o něco déle a navštívíte historické skvosty nebo některou z útulných vinárniček se zajímavými výhledy.

 

Kromě jedinečných tras pro dospělé směrem do Železných hor a přes atraktivní brody řeky Chrudimky nabídne Manitoučko parádní bikerský okruh pro děti v areálu u „Kynologického klubu Chrudim" hned u zázemí závodu na ploché dráze za Gymnáziem J. Ressela. Na úpravě nové trati ČT :D Junior Trophy se postupně pracovalo od roku 2016.  Místní pořadatelé a dobrovolníci z TJ Sokol oddíl cyklistiky v čele s osvědčeným duem otec a syn Jeníčkovi systematicky vyklízeli a čistili bývalou bikrosovou dráhu od zarostlých náletů, rovnali povrch, kde bylo třeba zasypali a udusali díry, uhrabali a sekali stoletou trávu a přidávali další a další nové metry atraktivní trati v nádherném přírodním terénu. Před rokem navíc doplnili „prales“ mnoha nádherně nakreslenými zvířátky v životní velikosti, která budou i letos čekat na nejmenší bikery vždy přesně na tom správném místě.

 

Děti ve věku 1 – 13 let budou závodit v rámci seriálu ČT Déčko Junior Trophy, zvlášť kluci a holky, nejmenší dětičky na odrážedlech mají také svoji trať a navíc startovné zdarma. Úplně všechna bikerčata v cíli dostanou za svůj výkon dřevěnou pamětní medaili. Obrázky a diplomy bude těm nejmenším kreslit jako každý rok známý kreslíř humorista Jan "Honza" Lušovský!

23. závod s indiánem v růžovém logu je za dveřmi. Rozlítit duch Železných hor nezájmem se nevyplácí, tak určitě přijeďte a užijte si s Kolem pro život nádherné indiánské trasy!

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest