Mlýnské kameny pro nejlepší z nejlepších

Autor

Oderská Mlýnice láká na svoji trasu všechny milovníky skvělého bikingu. Od prvního ročníku má také parta pořadatelů pro ty nejrychlejší v cíli připravenou originální trofej ve tvaru mlýnského kola. Chcete o ní vědět víc?

Mlýnské kameny pro nejlepší z nejlepších

Krásnou trofej nevyčíslitelné hodnoty dodává pořadatelům ze sdružení 2K-BIKE CLUB Odry pískovcový lom Krákorka.

Světlé pískovce z lomu společnosti Krákorka jsou jedinečnými stavebními materiály. Jejich jedinečnost, na rozdíl od jiných pískovců, spočívá v přirozené odlučnosti jednotlivých vrstev - desek, kde každá z jednotlivých vrstev je „utvořena“ otiskem triasového mořského dna, tzv. přírodní vrstvou. Aby byla uchována tato jedinečnost, jsou pískovcové desky z Krákorky těženy a opracovávány ručně, starými kamenickými postupy. Řemeslná zručnost kameníků předávaná po staletí dotváří unikátnost pískovcového produktu, který byl proto vždy používán na nejprestižnějších stavbách minulosti i současné moderní architektury.

Trofej ve tvaru mlýnského kola, kterou převezmou, a pokud budou mít dost síly po závodě, také pozvednou nad svoji hlavu, vítězové jednotlivých kategorií, je ručně vysekaná z odštípnuté pískovcové desky. Výroba sady mlýnských kol trvá v lomu několik dní. Podoba trofeje vychází z tvaru mlýnského kola, tedy je odvozena od názvu závodu, potažmo místa konání - Spálovský mlýn. Každý kus je přitom jedinečný originál, nikdo nemá úplně stejný kus. Dřevěný sokl, na kterém je mlýnské kolo posazeno, doplňuje vlepeným kožený pásek s reliéfní ražbou. A protože vítězství v prestižním oderském závodě má svoji váhu, vítězní cyklisté pocítí v rukou cenu, která váží poctivých 5 kg! 

Kteří bikeři a bikerky budou letos ti nejlepší z nejlepších a odvezou si domů ceněnou trofej? Zkuste se o ni porvat i vy už za 10 dnů na Oderské Mlýnici 2018!

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest