Na ČT Trans Brdy s Jaroslavem Kulhavým

Autor

Rozhovor s nejlepším českým bikerem a oficiální tváři seriálu Kolo pro život o nové cyklistické sezóně.

Na ČT Trans Brdy s Jaroslavem Kulhavým

Máš za sebou úspěšný nástup do nové cyklistické sezóny. Co jsi všechno stihnul a s jakými výsledky?
Start byl podobný jako předešlé roky, začínal jsem závody Sunshine Cup na Kypru, vrcholným podnikem byl samozřejmě 15. ročník jihoafrického etapového závodu Absa Cape Epic, který se jel ve druhé polovině března. Ten se nám s Howardem Grottsem povedl a máme radost, že jsme tenhle prestižní závod vyhráli hned první rok v novém složení. Také jsem rád, že jsem se těsně před Cape Epicem dal zdravotně dohromady, přes měsíc jsem totiž bojoval s menší virózou, která mě neumožnila trénovat na 100%.

Které bikerské akce jsou pro tebe v roce 2018 stěžejní?
Kromě Cape Epicu to budou především závody Světového poháru, mistrovství světa a také se těším na Pražské Schody, které letos budou opravdu Top. Svůj kalendář závodů doplním i letos vybranými akcemi Kolo pro život.

Už se ví, že jsi na soupisce mezinárodního závodu Pražské schody, který letos 29. května oslaví neuvěřitelných 25 let existence. Obhájíš v nejsilnější konkurenci loňské prvenství? 
Pražské Schody budou letos výjimečné. Během zimy jsem oslovil spolu s pořadateli Nino Schurtera a on pozvánku přijal, navíc přijede i Mathieu van der Poel a spousta dalších předních zahraničních i domácích jezdců. Bude to pěkný, skvěle obsazený závod. Samozřejmě chci obhájit vítězství a udělám pro to maximum. Fanoušci se můžou těšit na úžasnou podívanou a také na autogramiádu hvězd!

Na kterých akcích Kolo pro život se na tebe můžeme těšit a na který ze závodů naší série se nejvíc těšíš ty?
Už tradičně se představím na prvním závodě ČT Trans Brdy. Věřím, že letos všechny účastníky potěší teplejší počasí než loni a užijeme si nezapomenutelnou jízdu zdejší krásnou krajinou. Potom to vypadá na Mladou Boleslav. Další akce KPŽ budu teprve upřesňovat, ale vše se určitě dozvíte s předstihem na webu Kolo pro život a také na mém a KPŽ Facebooku

Stihneš vedle účasti v hlavních závodech potěšit děti a ostatní fanoušky českého MTB?
Počítám s tím, že na některých podnicích KPŽ nebudu aktivně závodit, ale užiju si doprovodný program. Těším se na děti z Junior Trophy i na pohodové bikery na Fitness jízdě. Právě tady mám možnost se potkat se všemi účastníky, kteří mají rádi kolo, tak jako já, i když nejezdí na výsledek. 

Oženil ses, na závodech je vidět, že máš hezký vztah k dětem. Nechystá se doma nějaké překvapení?
Zatím o žádném nevím ... ale dlouho jsem doma nebyl, tak uvidíme :)

Neuvidíme tě na některém z našich partnerských závodů na gravel biku?
Když bude prostor, tak bych si gravel zajel. Poprvé jsem ho vyzkoušel loni ve Francii a bylo to vcelku zajímavé. Je to každopádně dobré zpestření.

Ve své kariéře jsi vyhrál všechno, co se v disciplíně cross country horských kol vyhrát dá. Máš chuť zkusit na kole ještě něco nového?
Myslím, že co se týče výsledků, tak už to lepší nebude. Každopádně by byl super ještě jeden duhový dres nebo medaile z Tokia. Dále to ale plánuju spíše výzvy v podobě etapových závodů typu Cape Epic, lákají mě nové destinace.

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé