Ralská nezávodní vyjížďka pro pohodáře

Autor

První ročníku Ralsko MTB Tour České spořitelny (29. 9. 2018) tuto sobotu přiláká do Máchova kraje nejen nadupané závodníky, ale určitě také zvědavé cyklisty, kteří si budou chtít užít bezstarostnou projížďku v nové lokalitě. Právě jim je určená tzv. Fitness jízda trasy D. Po stejné trase vyrazí na dětskou maratonskou trať mládež. 

Ralská nezávodní vyjížďka pro pohodáře

Premiéra nezávodní trasy D na posledním podniku seriálu Kolo pro život 2018 se uskuteční na trati dlouhé 23 kilometrů. Délky přes dvacet kilometrů se ale nikdo nemusí bát, protože během celé trasy nastoupáte vzhůru zhruba jen tolik metrů jako v rovinatém Znojmě – 197 metrů. Uhrabané cestičky ale nečekejte :)

Vyjížďka je určená všem cyklistů, kteří si chtějí užít jízdu na kole po vyznačené trase v dosud nepoznané krásné lokalitě. Partner závodu, Vojenské lesy a statky, navíc v druhé polovině výletu připravil pro účastníky příjemnou zastávku na Lesní občerstvovací stanici. Na stejném místě také v případě problémů s kolem můžete využít pomoc zkušených mechaniků v Servis Pointu Park Tool, na vyžádání je k dispozici lékárnička. Nebojte se vzít s sebou na cyklistický výlet děti, vítaný je každý, kdo umí jezdit na kole, včetně seniorů a začátečníků. Na tuto trasu můžete klidně vyrazit i na elektrokole, trekovém nebo tandemovém kole, s přívěsným kočárkem nebo dětským kolem na tyči. Závod se koná v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko - Máchův kraj, proto respektujte všechna pravidla a nařízení CHKO.

Čeká vás spousta romantiky. Trasa vede z 95 procent po stejných cestách jako závodní trasy, jen je zkrácena a časově uzpůsobená tak, abyste se Fitkaři nestřetli se závodníky tras B a C.

Start je proto naplánovaný až po odjetí bikerů závodních trasách na 12:30. Z letiště Hradčany vyrazíte kolem Hradčanského rybníka do lesa. V první části kopírujete tok řeky Ploučnice, která ale mezi hustými stromy není vidět. Velkým obloukem obkroužíte kopec Jelení směrem doleva a pokračujete Hradčanskými stěnami až pod kopec Bahno, kde se na křižovatce nachází občerstvení. Po doplnění ztracené energie a tekutin následuje poslední třetina trasy, která vede soutěskou mezi vršky Malá Buková a Víšek a kolem Vavrouškova rybníka zpět do cíle. Cestou navštívíte nádherná zákoutími s roztomilými názvy jako U křemeňáku, V borůvčí, kolem Kraví rokle a rokle U banditů. Většina trati vede po zpevněných cestách, místy projedete i písčitým či kamenitým podkladem.

Stejnou trasu absolvují také mladí borci v rámci letošního posledního Junior Trophy Marathonu. Také 8. díl ČD Cargo Junior Trophy Marathonu 2018 je určený klukům a děvčatům od 8 do 16 let. Vyhlašují se tři nejrychlejší kluci a holky ve čtyřech věkových kategoriích (8 – 9, 10 – 11, 12 – 13, 14 – 16). Start je v 12:30 v první vlně před Fitness jízdou. Více o JTM se dozvíte ZDE

Vydejte se s rodinou na cyklistické poježdění do míst, kde se natáčely čertovské pohádky S čerty nejsou žerty nebo Čert ví proč, nesmrtelný film Cesta do pravěku nebo Tmavomodrý svět! Správné kluky také bude určitě zajímat, že v místní Provodínské pískovně pravidelně testuje Czech Dakar team auta na nejtěžší soutěž světa!

Interaktivní mapa trasy D ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest