NOVÁ ORBEA OIZ OMX 2021 A SOUTĚŽ O 3 CYKLISTICKÉ DRESY!

Autor

Přečtěte si, jaké super kolo uvede ORBEA na trh v příštím roce a zasoutěžte si o 3 nové cyklistické dresy. Soutěžní otázku a pravidla najdete na konci článku. Kolo bude vystaveno ve stánku ORBEA na příštím závodě Kolo pro život v Chrudimi v sobotu 22. srpna.

NOVÁ ORBEA OIZ OMX 2021 A SOUTĚŽ O 3 CYKLISTICKÉ DRESY!

CÍLÍ NA VÍTĚZSTVÍ

Nový Oiz nabízí jezdcům XC lehčí a hbitější rám vytvořený technologií OMX. Takto zpracovaný materiál je použitý na přední i zadní rámový trojúhelník. Při více než desetileté zkušenosti ze závodů nejvyšší úrovně, je OIZ obeznámen s těžkou prací, kterou potřebuje k dosažení vrcholů, TOP žebříčků a stupňů vítězů. Není nutné vytvářet rodokmen mnoha vítězství ze závodů světových pohárů a mistrovství světa, který by dokazoval, že OIZ je plnokrevník. S novým karbonovým rámem včetně zadní stavby, vytvořených technologií OMX, získává OIZ cenu nejlehčího, nejpevnějšího a nejúčinnějšího dostupného stroje, ať už si připínáte číslo na dres nebo na své odpolední jízdě stoupáte na nejvyšší vrchol.

PODROBNOSTI OIZ

Použití: Cross Country
Velikost kola: 29 "ve všech velikostech
Pojezd: 100 mm vpředu i vzadu (verze XC) / 120 mm vpředu i vzadu (verze TR)
Materiál: OMX uhlík, OMR uhlík nebo Hydro Aluminium
Velikosti: S / M / L / XL
Cena: od 2399 do 8599 EUR (2 599 až 8 999 $)
Personalizace: Nové grafické vzory a kombinace prostřednictvím MyO
Info: https://www.orbea.com

VRCHOL VÝROBY KARBONOVÝCH RÁMŮ

PERFEKTNÍ VYVÁŽENÍ: Vytvoření nejlehčího rámu s dokonale vyladěnou tuhostí je jednoduchý cíl, ale je to proces, který vyžaduje roky konstrukčních dovedností a výrobních zkušeností. Rámy OMX mísí vlákna s vysokým modulem až do 588 GPa s pevností v tahu 3800 MPa, což nám pomáhá dokonale vyladit hmotnost a tuhost u každého rámu. Nejlepší materiály jsou skvělý začátek; jejich použití na chytré designy v rukou specializovaných inženýrů dělá konečný výsledek opravdu výjimečným. 

MISTROVSKÁ KONSTRUKCE: Nejvyšší kvalita dostupných předpřipravených uhlíkových listů je řezána laserem podle velikosti jednotlivých rámů, aby se minimalizovalo přebytečné překrývání materiálu. Směr a rozložení vláken jsou vyladěny a upraveny pomocí testovacích prototypů a hodin předzpracování každého výrobního rámu před finálním zahříváním a zajišťují optimální zhutnění vlákna a pryskyřice s nejmenším množstvím uhlíku. Cílem je hladké a rovnoměrné stlačení laminátů karbonu, kdy k eliminaci se používají plné formy EPS, polyuretanové a latexové vložky, které umožňují vyhlazení vrásek a nedokonalostí, při lisování rámů. 

TRVALÉ ZLEPŠOVÁNÍ: Skvělý design a dobře provedená konstrukce vytváří rámy, které přinášejí radost z jízdy. Rámy také řežeme, rentgenujeme, vrtáme, kroutíme, taháme a drtíme, abychom je vylepšili. Analýza našich rámů pomocí řady proprietárních testovacích postupů, které jdou nad rámec průmyslových standardů, nám poskytují neocenitelná data, která uplatňujeme během procesu navrhování. Něco z toho se děje v laboratoři, hodně na silnicích nebo na horách, ale vše je důležité, abychom mohli nabízet celoživotní záruky našim výrobkům.

Všechny tyto práce a ladění, plus o 5 mm kratší řetězová linka (430 mm), dále pak uchycení brzdového třmene pomocí standardu Flat mount dává novému OMX rámu váhu 1740 g včetně tlumiče (ve velikosti M). To znamená snížení o 250 g ve srovnání s rámem OMR. OIZ nyní nabízí tři úrovně svých rámů: OMX, OMR a HYDRO formovaný hliníkový.

GEOMETRIE PRO ZÁVODY SVĚTOVÉHO POHÁRU

Závodní geometrie OIZu se narodila ze zkušeností mnoha let, které se věnujeme při navrhování kol pro závody světového poháru v XC. Pozice je agresivní, pohodlná a zároveň rychlá. Na rozdíl od geometrie trialového modelu, která obětuje některé vlastnosti na úkor vytrvalosti, je XC geometrie přesná a intuitivní pro maximální přenos energie. Úhly a rozměry jsou pečlivě zvažovány v každé individuální velikosti, maximalizují výkon zvýšením účinnosti.

OIZ ve své verzi XC má úhel hlavové trubky 69°, úhel sedadlové trubky 75° a reach 435mm (ve velikosti M). Délka zadní stavby OMX rámu je 430 mm pro výbušné zrychlení, manévrovatelnost a stoupání. Délka zadní stavby OMR rámů zůstává nezměněna (435 mm), navržena pro stabilitu ve vysoké rychlosti, bezpečné ovládání a pohodlí – ideální pro rychlou jízdu XC a Maraton. 

NOVÁ INTEGRACE

COCKPIT: OIZ nabízí zcela nový integrovaný vzhled s naprosto jedinečným designem OC hlavového složení / podložek / představce. Sestava nabízí volitelný držák počítače, který je kompatibilní se všemi hlavními značkami pomocí standardních adaptérů. Spolupráce s komponentami OC je detail, který dotváří špičkový pocit z našich moderních XC kol.

FLAT MOUNT: Zadní trojúhelník OMX navíc používá pro uchycení brzd standard Flat mount. Nízký profil tohoto systému poskytuje nejčistší, nejpevnější a nejlehčí možnou integraci třmenu s rámem.

VODÍTKO ŘETĚZU: Při závodech může i dokonale nastavené řazení, nerovnosti terénu nebo výměna kola způsobovat padání řetězu. Díky vodítku řetězu získají jezdci ještě větší klid, protože vědí, že řetěz neskončí mezi kolem a převodníky, kde by mohl poškodit rám.

NOVÉ MOŽNOSTI PERSONALIZACE

Nové grafické vzory posunou rámy OIZ OMX na další úroveň. K dispozici jsou tři jedinečná schémata designu. Další možností je pak kombinace matných a lesklých laků. Skrz MyO je možné samozřejmě vytvářet desítky tisíc barevných kombinací, které zajistí, že každý rám OIZ OMX lze individuálně přizpůsobit podle vašeho vkusu.

SOUTĚŽ O CYKLISTICKÉ DRESY

Soutěžní otázka je celkem jednoduchá – Kolik toto nové kolo ve velikosti rámu M váží?

Pravidla jsou následující – sledujte FB stránku Kolo pro život anebo Instagramový účet @kolopro. Do komentáře pod tento příspěvek napište svůj tip + označte dva kamarády. Tři výherce vylosujeme v Chrudimi, na závodě MANITOU Železné hory CARDION. 3 výherci se mohou těšit na nový cyklistický dres ORBEA.

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé