Nové Město na Moravě patřilo mistrovskému Jétéčku

Autor

Nové Město na Moravě je jednoznačně domácí mekkou závodů horských kol a druhá srpnová neděle zde patřila nejmladším bikerům a bikerkám. Při letošním desátém podniku se zde totiž konal již druhý ročník Mistrovství ČT:D Junior Trophy. Ten se skládal z dvojboje, tedy klasického okruhu Junior Trophy a navíc i z Downhillu. Časy obou dvou disciplín se sčítaly a nejnižší čas určil vítěze. Speciální závod ozdobily i speciální dřevěné trofeje vyrobené právě pro tuto příležitost.

Nové Město na Moravě patřilo mistrovskému Jétéčku

Loňskou trať pořadatelé opustili a díky tomu vznikla zcela nová. Ta po vzoru Světových pohárů startovala přímo ze zázemí areálu a provedla závodníky lesem včetně jedné sekce ze „svěťáku“ a opět všechny přivedla do prostoru startu. Nejen diváci tak měli letos skvělý přehled o vývoji závodu, ale také kameramani České televize, kteří průběh dění na trati pečlivě zaznamenali, aby se objevil v pravidelné reportáži na ČT Sport.

Nová závodní dráha měřila 1200 metrů a vedla dokonce také přes skákací sekci, kde závodníci lítali vzduchem jako by měli křídla. Někteří kopírovali terénní vlnu a jiní sázeli triky jako zkušení profíci. Tu nejodvážnější fanouškům prezentoval biker s číslem 6939. To na svém stroji vezl Adam Arnold, který na skoku dokonce pustil jednou rukou řídítka a gestem slavného Ozzáka ze seriálu Comeback pozdravil přítomné fotografy.

To, že se v zatáčce na kamínkách nevyplatí brzdit přední brzdou na vlastní kůži poznala Adélka Frýbertová. Ta se poroučela k zemi z pátého místa a kvůli pádu bohužel závod nedojela. Na stejném místě sice ukápla slzička, ale v péči přítomných zdravotníků se na tváři Ádi zase usadil úsměv. Palec nahoru a „rohlík od ucha k uchu“ byl jasným znamením, že ani tento karambol ji neodradí v dalším závodění.

Sjezd neboli downhill je co nejrychlejší jízda z kopce. Téměř všichni účastníci Junior Trophy si nenechali ujít příležitost vyzkoušet si tuto disciplínu. Pár borců si dalo dokonce několik pokusů, aby jejich výsledný čas byl co nejlepší.

Módní policie tentokráte zavítala právě do dějiště sjezdového závodu, kde jednoznačně nejlepší obleček navlékl pilot číslo 6191 z výše uvedené fotky. Borcem je Martin Nicholas Procházka, který na sjezdovou část dorazil v plné zbroji, tedy i s integrální přilbou. Všechno měl důkladně barevně sladěné s kolem. Marťas nám prozradil, že hlavně jezdí enduro a to je důvod jeho profi výbavy.

Odrážedla se v NMNM jela poprvé v historii na dvě kola!!! Bylo to možné díky jejich pěknému speciálnímu okruhu v cílovém prostoru, kde rodiče a další přítomní mohli pozorovat boje na lokty mezi nejmenšími závodníky a nadějemi horské cyklistiky :)

Veselým pohledem na nejrychlejší bikery a bikerky z nedělního dopoledne na Vysočině se s nádhernou Arénou loučíme. Už tuto sobotu se uvidím na dalším pokračování pokračuje Junior Trophy a celého seriálu Kolo pro život v Chrudimi.

Fotografie z dětského zápolení v Nové Města na Moravě najdete již nyní ve Fotogalerii na webu Kolo pro život ZDE

 

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest