Ohlasy z trati: Trans Brdy s 211

Autor

Sobota 25.7.2020 se nesla v duchu velmi vydařeného závodu na Dobříši. 845 účastníků závodních tratí se vydalo vstříc náročným, ale dle slov naprosté většiny, skvěle značeným a připraveným tratím na Trans Brdy s 211. Přidejte k tomu více než 600 účastníků pohodové Family Jízdy a dětských závodů a za rovnítkem najdete skvělou sobotu plnou zážitků, výtečného počasí a pohodové atmosféry.

Ohlasy z trati: Trans Brdy s 211

Trans Brdy byly také o skvělých výkonech, o mezinárodní účasti díky UCI trase A a o překonávání osobních limitů každého jednotlivce, neboť nemálo závodníků potvrdilo, že trať byla úžasná, ale také pěkně náročná.

„Nepatřím sice mezi adepty na pódiová umístění, přesto mi Kolo Pro Život dává úžasnou příležitost dosyta si zazávodit a prodat vše, co jsem v tréninku poctivě odpracoval. Navíc možnost porovnat se s českou cyklistickou špičkou je výborná motivace pro zlepšování. Trať byla perfektně připravená, bezproblémově značená a nabízela od všeho trochu. Zpočátku, než se celý balík rozjel a nadělil podle výkonnosti, se docela prášilo, ale už po kilometru se najelo na asfalt a začalo se táhle stoupat do krásných brdských lesů. Tam už jsme si každý jel „to svoje“ a mohli si tedy užít rychlé sjezdy, technické výjezdy i krásné táhlé úseky lesem, hlavně v druhé polovině trati, které mi sedí nejvíce a kde jsem trochu i získával. Snad jen u občerstvovací stanice jsem si posteskl, ať už je vše v normálu i z hlediska hygieny, aby nám všudypřítomní pořadatelé mohli opět pití i jídlo podávat rovnou do ruky a nemuseli jsme zastavovat a ztrácet tak tempo i cenné vteřinky. Nicméně zdraví je přednější, to je jasné. Na závěr už jen přežít krátké kořenovité stoupání a hurá do cíle. I když jsem, jako obvykle, dojel hodně vyčerpaný, budu na tento závod moc rád vzpomínat. Po nutném doplnění energie a příjemné sprše, která je skvělým bonusem pro všechny závoďáky, už následovalo jen vychutnávání doznívajících endorfinů a atmosféry při oceňování nejlepších borců. Za rok se sem opět rád vrátím.“ Takto se s námi podělil o své dojmy Jirka Stránský, 43. muž v cíli trasy B.

Porci více než 90 km s převýšením přes 2100m na nejdelší trase A zvládl nejlépe švýcarský závodník David Gysling, a to v úctyhodném čase 3h18min a 4 vteřiny navrch. Druhý Jan Škarnitzl z CYKLOSTAR Trek Mercedes-Benz týmu a třetí Jan Vastl (Maloja Pushbikers MTB) dosprintovali do cíle bok po boku, ovšem s odstupem 1m16s respektive 1m17s na vítěze.

Velké uznání zaslouží také závodnice něžnějšího pohlaví. Především velmi náročné Áčko pod hlavičkou UCI skutečně obstálo v porovnání s mezinárodní kvalitou a nabídlo tuhé souboje. Nejlépe si s tratí poradila Angelika Tatzreiter z Rakouska v čase 03:57:56. Té trať vyloženě sedla, neboť na druhou Kláru Pavelkovou ze SupGirls týmu dokázala najet přes 20 minut. Klára protla cílovou pásku za 04:18:01, nicméně ve svých dvaceti letech je to i tak obdivuhodný výkon a gratulujeme jí k cennému umístění. Na bronzový stupínek vystoupala další rakouská závodnice, Karoline Neumüller z týmu DNA Eindruck Sarleinsbach.

Díky hojně obsazené trase A bylo také možné sledovat velmi zajímavá a prestižní klání na Béčku. To čítalo téměř 57km s převýšením 1300m. I přesto se tady se celá první desítka vešla do rozmezí 10 minut v cíli a rozhodoval tak skutečně každý metr na trati. Nejrychlejší byl Lukáš Kobeš z týmu GAPP System Kolofix MTB Racing, který projel cílem za rovné 2 hodiny a 3 minuty. Rameno na rameno dojeli do cíle s odstupem 4min54s Jan Rajchart z ETHIC Sport Cycling týmu a jen o vteřinu za ním Martin Voltr z Dukly Praha.

Mezi ženami ovládla trasu B přesvědčivě Jitka Čábelická v čase 2h21m37s. Druhá Pavla Havlíková dojela za Jitkou s odstupem 9 minut a 40 vteřin. První trojici doplnila na stupních vítězů Klára Filipová, to dojela do cíle za 2 hodiny a 42 minut rovných.

Závod i celý den se vydařil skutečně na výbornou a my již nyní upíráme zrak k nadcházející sobotě – 1.8. nás čeká Šumavský MTB Maraton České spořitelny. Těšíme se s vámi na viděnou.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest