On-line registrace na Drásala prodloužena do pátku!

Autor

Dobrá zpráva pro všechny zapomněty, nestíhače a váhavé střelce. Elektronické přihlašování na všechny trasy Bikemaratonu Drásal České spořitelny je prodlouženo do pátku 28. 6. do 12:00. Cenově výhodnější registrace platí do dnešní půlnoci. Přihlášky ZDE  

On-line registrace na Drásala prodloužena do pátku!

Kultovní Drásal je za dveřmi. Připomeňte si, jaké trasy letos nabízí a využijte pohodlí domova k prodloužené on-line registrace ZDE.

FORCE OBR DRÁSAL - partnerský závod KPŽ 2019
OBR Drásal patří mezi pětici partnerských závodů Kolo pro život 2019. Krásná, ale přetěžká trasa je jednoznačně nejdelší amatérskou maratonskou trasou na horských kolech v České republice. 6. ročník OBRA se pořadatelé rozhodli z 208 kilometrů zkrátit na 177 km, během kterých projedete celé Hostýnské vrchy od Holešova až po Vsetín!

Mapa FORCE OBR DRÁSAL ZDE

Trasa A
Legendární poctivá maratonská trasa, která loni oslavila 25 lety, se stala průkopnicí českého MTB. Vedle klasických výjezdů na známé kopce jako Hostýn, Kelčský Javorník nebo Tesák se bikeři, stejně jako v předchozích letech, vydají směrem na Vsetín, kde je čeká průjezd Bike arénou Semetín se sítí cyklostezek a singletracků. Hlavní trasa „Drásala“ nabídne průjezdy úchvatnou přírodou Hostýnských vrchů. 

Mapa trasy A ZDE

Trasa E
Letos nově zařazená trasa na 85 kilometrů s převýšením 2141 metrů. Trasa je zařazena do seriálu UCI Marathon series Woman. Zároveň je tato vzdálenost ideální i pro muže, kterým je trasa B na 55 kilometrů málo a na klasickou UCI Trasu A na 117 kilometrů si ještě netroufají. Trasa tedy není určena pouze ženám, vypsané jsou zde také dvě mužské kategorie. Trať kopíruje UCI Trasu A až na Troják, kde se lesní dvoukilometrovou propojkou připojí za občerstvovačku v Držkové a dál pokračuje po trase Force OBRA, resp. UCI Trasy A, až do cíle.

Mapa trasy E ZDE

Trasa B
Královská trasa většiny podniků KPŽ působí se svými 57 km jako Popelka, ale rozhodně vám nedá nic zadarmo. Nabídne výjezd na Hostýn nebo legendární technické stoupání na vrchol Pardus s následným rychlým a dlouhým sjezdem do Rusavy. Podíváte se také do okolí zříceniny hradu Lukova, který je národní kulturní památkou, lahůdkou na závěr bude přejezd hřebene přes Hrubou Malíkovou.

Mapa trasy B ZDE

Trasa C
„Céčko“ je zkrácenou variantou trasy B. Vynechává průjezd Rusavou s následujícím stoupáním na Hostýn. I tak ale závodníky čeká řada zajímavých a cyklisticky rozmanitých úseků v okolí vrcholu Ondřejovsko (632 m). Nemusíte se ale obávat žádných záludností,  čeká vás spoustu příjemných cyklistických zážitků, při kterých se na relativně krátké vzdálenosti pořádně zapotíte. 

Mapa trasy C ZDE

Trasa D a ČD Cargo Junior Trophy Marathon – nezávodní Family jízda a dětský maraton.
Tato trasa jako jediné na Bikemaratonu Drásal nevede do oblasti Hostýnských vrchů. Účastníky naopak čeká průjezd krajinou severně od Holešova. Zavítáte do obce Tučapy, kde na vás čeká nový přírodní pumptrack, který si v rámci Family jízdy můžete projet. Dvakrát vystoupáte k vrcholu Kopaniny a budete projíždět místy, kde se v historii tyčil hrad Kasařov, jehož pozůstatky jsou v místní krajině stále patrné. Po stejné 16 km dlouhé trase vyrazí ještě před rodinkami na dětský maraton účastníci ČD Cargo Junior Trophy Marathonu.

Mapa trasy D a ČD Cargo JTM ZDE

Širokou škálu tras doplní dětský seriálu ČT Déčko Junior Trophy se závody na kolech v 6 věkových kategoriích, včetně závodu na odrážedlech. Všechny děti mají na Drásalovi 2019 STARTOVNÉ ZDARMA!

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest