Otvírák ČT :D Junior Trophy na jedničku

Autor

Za účasti 500 dětí se v sobotu 21. dubna uskutečnil v Dobřichovicích první díl seriálu dětských závodů na horských kole ČT :D Junior Trophy 2018.

Otvírák ČT :D Junior Trophy na jedničku

Závodní nadšení, ale k tomu také nezbytná předstartovní nervozita opět naplnily zázemí úvodní akce devatenáctého ročníku největšího seriálu závodů horských kolo Kolo pro život. Na břehu řeky Berounky, kde se včera konal první podnikem oblíbené série - ČT Trans Brdy se sjeli velcí i malí příznivci horské cyklistiky.  A protože nedílnou součástí KPŽ jsou i dětské závody ČT :D Junior Trophy, doprovody malých bikerů pořádně vyleštily čočky svých mobilů, aby zdokumentovaly pamparádní závodní atmosféru uplynulé soboty.

 

Pod lávkou na travnaté ploše zastřižené podle přísných regulí KPŽ si to mezi sebou rozdaly stovky bikerů a bikerek. Vše pod dohledem kamer České televize, díky které bylo možné na obrazovkách ČT sledovat i z dětských závodů živé vstupy.  Ti, co byli na místě, se zase spolu s ostatními kamarády horských kol mohou těšit na záznamy, které formou reportáží poběží na programu ČT Sport ve čtvrtek 26. 4 a poté i pátek 27.4.

 

Na rozdíl od loňského ročníku, kdy teploměr ukazoval celý den pod 10 stupňů Celsia a účastníky zkrápěl déšť, letos bikerům dopřálo letních 28°C, takže bylo třeba přísněji dodržovat pitný režim. Ostatně na vodě je závislý každý člověk a někteří ji tak moc milují, že bez ní nemůžou být, ať je voda v jakémkoliv skupenství. To je také případ vítěze kategorie kluků 6 – 7 let, kterým se stal Matyáš Domin. Tenhle klučina se ještě minulý víkend proháněl po zmrzlé vodě na bruslích na hokejovém turnaji. Pár dní na to už ale sedí na horském kole a za pořádného vedra se na startu nechává pokropit svým tátou přímo z lahvičky Rajec.

 

Bývá zvykem, že na prvním závodě sezóny se mnozí závodníci rádi blýsknou buď novým kolem, nebo novým dresem. Jsou však tací, co zůstávají věrni svým outfitům jako třeba pankáč Lukáš od Maříků. Ten už několik závodních sezón vozí na své přilbici modré číro. A právě tento „účes“ učaroval jeho soupeři Davidovi Adamovi, který na něm mohl oči nechat, místo toho, aby sledoval závodní trať. Tak to vypadá že, punk ala Junior Trophy v kombinaci s repre dresem je silnou zbraní.

 

Nejsou to však jenom účesy či sladěné dresíky, které měly na prvním závodě Junior Trophy letošní premiéru. Úplně poprvé absolvoval závody i pirátský kapitán Jack Sparrow, který v zájmu utajení startoval pod jménem Jirka Líbal.  Kuriózní je fakt, že zatímco v dopoledním závodě byl malý pirát mezi kategorií kluků do sedmi let, tak ten samý den večer na obrazovce byl Jack Sparrow již plně dospělý, když v pokračování filmové ságy Piráti z Karibiku řídil svoji Černou perlu.

 

Kdo však rychlostí blesku do večera nevyrostl, byli bombarďáci na odrážedlech. Nejprestižnější a nejvíce vyhecovaná kategorie byla opět neskutečnou podívanou. Start z jedné lajny a potom sprint do cíle. K tomu běžící doprovod a mechanici. Výkřiky, fandění, povzbuzování fanoušků podél trati i maskotů ČT, Jů a Hele, no prostě tohle závodění malých bikerů musíte mít rádi.

 

Některým jezdcům na odrážedlech se nechtělo skončit a ještě po dojezdu všech do cíle brázdili místní travičku sem a tam. My jim ale vzkazujeme: Nemusíte smutnit.  Další pokračování ČT :D Junior Trophy 2018 se naštěstí  koná již nadcházející sobotu 28. 4., kdy seriál závodů zavítá do „Hustejch Pecí“ nebo jestli to chcete slyšet spisovně, tak do Hustopečí na Moravě. Těšit se můžete nejen na závody, ale také na našlapaný doprovodný program v Dětském klubu, Bike Academy, Dětské Modré zóně a navíc vás přijede potěšit místní divadlo Koráb. Vyzkoušet můžete i jízdu na traktoru nebo bagru!

 

Takže hezky potrénujte, bavte se sportem a přijeďte na další „Jétéčko“!

 

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé