Ovace pro Toníčka s Toníčkem

Autor

Přečtěte si čerstvou reportáž ze včerejších prvních prázdninových závodů ČT Déčko Junior Trophy v Holešově a nezapomeňte, za tři týdny 20. 7. zveme všechny malé závoďáky na oslavu koloproživotní dvacítky do Řevnic u Prahy!

Ovace pro Toníčka s Toníčkem

„Prosím vás, můžete nám poradit, kde je trať Junior Trophy?“ Podobných dotazů dostali stavitelé dětské trati během pátku odpoledne spoustu. Ještě 28. 6. ráno se nacházeli tvořitelé JT tratí 1 200 kilometrů daleko od místa, kde měl vzniknout závodní okruh pro sedmý díl Juniorky, ale spěchali autem směr zámecký sad v Holešově, co jim síly stačily. Nedočkaví závodníci proto místo najíždění trati navlékli plavky a chladit rozžhavená těla v nedalekém bazénku. V sobotu od sedmé ranní už byla přes kilometr dlouhá trať připravená a nic nebránilo tomu, spustit letošní „sedmičku“.

Holešovská Juniorka se pravidelně koná v parku Zámku Holešov, kde všechny závodníky čeká především prověrka, jak umí jezdit zatáčky. Těch je totiž právě na místní trati pořádná dávka. Letos k nim přibylo i několik pařezů, které jsou vzpomínkou na stromy, které musely odejít do stromového nebe. A tak se divákům naskytla příležitost, pozorovat, jak si jednotliví závodníci a závodnice poradí s nečekanou překážkou na trati. Někdo to vzal zprava, někdo zleva a někteří šikulové to brali dokonce vzduchem.

Nejen zatáčky, ale i dlouhé rovinky jsou doménou mládežnického závodu Kola pro život v Holešově. Ty jsou po hromadném startu tím nejlepším způsobem jak seřadit účastníky podle výkonnosti před nájezdem do zatáčkovitých sekcí. První den prázdnin se totiž očekávala velká účast malých bikerů, kteří měli navíc jak start v ČT Déčko Junior Trophy, tak návštěvu bazénu od pořadatelů zdarma. Nakonec si zazávodilo téměř 500 kluků a děvčat.

Ještě že drásalovské závody byly v parčíku, kde se mohou závodníci i jejich doprovody schovat před sluncem. V sobotu mělo sluníčko napilno a posílalo vydatný žár o 106. Naštěstí doprovody nelenily a během horkých závodů neustále své svěřence zavlažovaly. A to jak vnitřně, tak i venkovně.

Také na Drásalovi nechyběla módní policie, která bedlivě pozorovala outfity nastupujících závoďáků.  Oči odborníků nezklamaly klasické závodní dresy ani krátké sukýnky. Specialistům na závodní módu se ale tentokrát nejvíce líbil komplet ala zebra, ve kterém zvítězil v kategorii odrážedel Vojta Kovařík.

A kdyby se vyhlašovalo nejlepší odrážedlo, co se techniky a vizáže týče, tak určitě zvítězil stroj, sedlající nejmladší z rodů Zlámalů. Řidič zdědil po své sestře růžové odrážedlo, ale tatínkovi následně vysvětlil, že na růžovém odrážedle, fakt jezdit nemůže. A tak taťkovi nezbylo nic jiného než závodní stroj přelakovat a trošku „potuningovat“. Vzniklo tak první odrážedlo s berany - silničářskými řídítky. Toníček (tak se jmenuje pilot) a Toníček (tak se jmenuje i stroj) společně sklidili v cíli zasloužené ovace nejen za výkon na trati, ale i ze perfektní závodní stroj.

A to je ze šťastné sedmičky KPŽ, která letos patřila Bikemaratonu Drásal České spořitelny, vše. Pohledem na majitele medailí jak z Junior Trophy, tak z dětského maratonu ČD Cargo Junior Trophy Marathon se se všemi na delší čas loučíme. Kolo pro život má teď 3 týdny volna, ale určitě si poznamenejte, že se 20. července  pofíčí osmička ČT Déčko Junior Trophy v Řevnicích, kde odstartuje populární závod ČT Trans Brdy. Uprostřed léta se všechny děti můžou těšit na zmrzlinu zdarma, úplně nové zázemí a účastnickou medaili v cíli.

Tak si užívejte prázdnin a nezapomeňte občas protočit nohy na kole :)

Fotografie z dětských závodů v Holešově najdete brzy na webu Kolopro.cz v sekci Fotogalerie ZDE

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé