Pozvánka na Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO 2018

Autor

Moravský otvírák seriálu Kolo pro život představí bikerům úplně nové závodní trasy i Fintness jízdu.

Pozvánka na Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO 2018

Pozvánka na Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO 2018

Moravský otvírák seriálu Kolo pro život představí bikerům nové závodní trasy i Fintness jízdu.

Jarní závod Hustopeče AGROTEC Toru ŠKODA AUTO už v termínovce KPŽ pevně zakotvil.  Dokazuje to loňská účast 1300 bikerů a bikerek všech výkonnostních a věkových kategorií. Letošní druhý podnik seriálu Kola pro život slavnostně odstartuje 28. dubna na Dukelském náměstí. A protože pořadatelé spolu s organizátory a partnery akce chtějí pro účastníky to nejlepší, připravili na 4. ročník závodu senzační překvapení: zbrusu nové trasy, které cyklisty zavedou směrem na Velké Pavlovice, Němčičky a Brumovice. Malebná krajina Hustopečska a Kloboučska je z hlediska cyklistiky zatím méně známá než nedaleká Pálava nebo Lednicko-valtický areál, proto určitě stojí za vyzkoušení. Ve zvlněné krajině se střídají pole s vinohrady a listnatými lesy. Do mysli se natrvalo vryjí i prosluněné stepní stráně se světlými háji na úbočích a vrcholcích kopců. Nebudou chybět průjezdy jarními rozkvetlými vinicemi a ovocnými sady, které jsou s Jižní Moravou v tomto období neoddělitelně spjaty. 

 

Na nových závodních trasách B (56 km) s převýšením 1408 m a C (35km / 825 m) nebudou chybět nádherné výhledy na kopce Pálavy, dosyta si užijete nevšedních pohledů na místní pečlivě udržované vinohrady. Zajímavým zpestřením a vzpomínkou na zimu bude průjezd nejníže položeným skiareálem v ČR, který se nachází v obci Němčičky. Obě závodní trasy nabídnou zvlněný jezdivý profil. Oproti minulým třem letům se v letošním ročníku hustopečský závod vydá dál na východ, směrem na obec Brumovice. Pořadatelé věří, že novou trasu bikeři uvítají a nadchne je díky své variabilitě. Jistě, nikoho nemine několik stoupání typických pro místní kopcovitou krajinu, ale odměna - úchvatné panoramatické výhledy na jedinečnou přírodní lokalitu s dominantou Pálavy na pozadí – určitě za tu námahu stojí.

Když už měnit, tak všechno. Pro rok 2018 je nově naplánovaná i trasa pro pohodáře, kteří se chtějí na kole spíše kochat, než aby vyhledávali adrenalin závodního pelotonu. Délka nezávodní trasy D – Fitness jízdy je 22 km s minimálním převýšením 300 m, kterou si méně zdatní jedinci mohou zkrátit na 10 km s převýšením 140 m. Vyjížďka vede nejprve po cestách vinohrady směrem na Velké Pavlovice, kde vystoupá na rozhlednu s poetickým názvem Vyhlídka U Obrázku pod vrcholem Soudný. V druhé části trasy zavítají jezdci na viniční trať Růžená, odkud budou mít Hustopeče a Pálavu jako na dlani. K cíli výletníky protáhne stezka podél dálnice, takže se vyhnou náročnému stoupání na Starý vrch, které v minulosti bylo až příliš náročné pro ty, kteří na trasu vyrazili s menšími dětmi. Většina tratí vede po asfaltu nebo zpevněných dvoustopých polních cestách a stejně jako na závodních trasách, ani zde nechybí občerstvovací stanice a voda Rajec v cíli. Na delší variantě trasy D se uskuteční také letošní první závod malých maratonců na kole (8 – 16 let) v rámci ČD Cargo Junior Trophy Marthonu.

Hustopečský závod je rovněž unikátní díky dobře vybavenému zázemí přímo v sídle společnosti AGROTEC, kde nebudou vedle tradičních služeb KPŽ chybět další atrakce pro děti i dospělé návštěvníky. Divadelní vystoupení souboru Koráb s pohádkou pro děti, nafukovací kombajn, možnost bagrování na cvičném polygonu nebo ochutnávky místních skvělých produktů. Tady v areálu AGROTEC si to budou po celé dopoledne na zelené travičce rozdávat na svých kolech a odrážedlech nejmenší bikeři (1 – 13 let) v rámci dětského seriálu ČT :D Junior Trophy.

Cenově nejvýhodnější registraci na všechny trasy pořídíte on-line do 31. 3. 2018. Přes webové stránky KPŽ se ale můžete „na Hustopeče“ přihlásit až do 25. 4. Další možnost je registrace na prezenci v zázemí závodu. Dorazte za námi do Hustopečí, i pokud neplánujete závodit na kole. Bude to určitě stát za to!

Těší se na vás pořadatelé a titulární partneři závodu AGROTEC a ŠKODA AUTO.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest