Pozvánka na Oderskou Mlýnici Lesy ČR

Autor

Je více než symbolické, že s právě skončeným ročníkem slavné Tour de France, se závěrečná část seriálu Kolo pro život přesouvá do Klokočůvku u Oder, kde se uskuteční 12. závod této sezony. Kde jinde lze totiž v rámci Kola pro život zažít atmosféru jako na legendárním závodě. Již tuto sobotu 26.9.2020 se tak opět pojede na Oderskou Mlýnici, bájný kopec, který prověří každého závodníka a nabídne pocit profesionálního jezdce, když podél trati fanoušci doslova běsní a ženou cyklisty směrem vzhůru. Právě zmiňovaný asfaltový výjezd, který tradičně bývá obklopen se zájmem povzbuzujícími diváky, se považuje za jeden ze symbolů závodu i celé sezony Kolo pro život a pro všechny účastníky představuje obrovský zážitek, ať se jedná o profesionální jezdce, nebo hobby cyklisty.

Oderská Mlýnice Lesy ČR 2020 je tu.

Pozvánka na Oderskou Mlýnici Lesy ČR

Letos jsou také od partnera závodu Lesy ČR připravená fandítka a další drobné dárky. Vše bude k dostání zdarma na Infopointu KPŽ, ve stříbrném přívěsu, který najdete poblíž prezence závodu.

Hlavní trasa B bude na Oderské Mlýnici měřit 56 km s převýšením 1455 m. Její start je plánovaný na obvyklých 11:00 v rekreačním areálu letního tábora Spálovský Mlýn. Všechny zúčastněné zavede nejdříve jižním směrem na Nový Dvůr, Luboměř a přes Spálov zpět k Odře, aby po průjezdu zázemím mohli pokračovat přes Heřmánky na sever ke Klokočovu a po objetí kopce Horka do cíle.

Trasa C měří 32 km s převýšením 650 m a závodníci, jenž si ji zvolí, si užijí jízdu v oblasti, kudy vede první polovina Béčka, tedy jižně od Odry v blízkosti obcí Spálov a Luboměř. Plus si přidají pytlík v lesích u Lipné. Start Céčka proběhne v areálu letního tábora Spálovský Mlýn ve 12:30.

Cyklisté pohodáři si také přijdou na své, neboť právě pro ně je přichystána nezávodní trasa D – Family jízda. Ta startuje v 11:45 a její délka bude 12 km, během kterých cyklisté absolvují výjezd na Františkův Dvůr, kde budou mít možnost využít oblíbenou občerstvovací stanici a následně sjedou přes Klokočůvek do cíle. Převýšení Family jízdy je příznivých 290 m a představuje tak variantu fyzicky nikterak náročné cyklistické projížďky pro celou rodinu.

Společně s účastníky Family jízdy pojedou i mladí závodníci v rámci Junior trophy marathon závodu, jejichž trasa je shodná s Déčkem.

Fotky ze všech tratí pro všechny účastníky

Kolo pro život si také na letošní sezonu připravilo několik zásadních novinek. Jednou z těch velkých událostí totiž nově budou fotografie ze všech závodů i tras pro všechny účastníky seriálu, a to zcela zdarma! Účastníci závodních tras A, B a C, děti ze závodů všech věkových kategorií i rodiny na nezávodní Family jízdě tak budou mít možnost stáhnout všechny fotografie a jednoduše je sdílet se svými kamarády a rodinou. Odkaz na album naleznete v horní části oficiálních stránek https://www.kolopro.cz/kolo-pro-zivot/galerie/fotogalerie/. Na stránkách otevřete fotoaparát svého mobilu nebo počítače, vyfotíte svůj obličej a vyfiltrují se vaše fotky. Fotografie lze také vyhledat jednoduše zadáním startovního čísla do příslušného pole pro případ, že obličej by kvůli helmě a případným brýlím systém nerozpoznal.

Medaile pro každého z Family jízdy

Tou druhou velkou zprávou, kterou ocení především naši nejmenší cyklisté, jsou krom výše zmíněných fotek z dětských závodů také unikátní medaile pro všechny malé i velké účastníky nezávodní Family jízdy. A protože na Family jízdě nejde o umístění ani výsledný čas, v cíli bude čekat medaile skutečně na všechny účastníky. Medaile budou mít pro každý závod jinou podobu i tvar, proto se vám nestane, že byste doma měli dvě stejné.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
Partneři211
Česká spořitelna
Balíkovna
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiDnes Premium
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest