Pozvánka na Šumavský MTB Maraton České spořitelny

Autor

Šumava představuje jedno z turisticky nejvyhledávanějších míst v České republice, a to především díky své kouzelné a nedotčené přírodě. Tamní drsné rozlehlé pláně střídají rozsáhlé mokřady a ty zas hluboké lesy. Atraktivitu celé oblasti dodávají horské osady s malebnými chalupami.

Pozvánka na Šumavský MTB Maraton České spořitelny

I proto je tato lokalita oblíbenou zastávkou seriálu Kolo pro život. Právě zde, již tuto sobotu, vyrazí na všechny závodní i nezávodní tratě účastníci všech věkových kategorií i bikerské výkonnosti. Šumavský MTB Maraton České spořitelny je tu, a jako každý rok nabídne něco pro všechny nadšence horských kol. Zázemí závodu hostí již tradičně Lyžařský areál na Zadově. Tady, v nadmořské výšce 1100 m. n. m., naleznete veškerý komfort s Kolem pro život spojený. Právě díky poloze areálu drží tento oblíbený podnik zajímavé prvenství – jedná se o nejvýše položený závod Kola pro život v celé sezoně.

Nezapomeňte, na závodní trasy se lze registrovat pouze online, do středeční půlnoci!

Šumavský MTB Maraton České spořitelny

Start trasy B opět pod Kobylou

Závodníci na trase B budou stejně jako v minulých letech startovat v 11:00 pod sjezdovkou Kobyla, zhruba o 200 výškových metrů níže. Ty si budou muset nastoupat hned během prvních kilometrů svého závodu při výjezdu na Churáňov. Atraktivní výšlap dává příležitost z naprosté blízkosti povzbuzovat závodníky přímo podél trati, a vy tak máte jedinečnou možnost zažít atmosféru podobnou té na Tour de France. Béčko se svým převýšením přes 1570m závodníky dále povede přes Nové Hutě směrem k Borovým Ladám, nad kterými udělá kratší smyčku a spustí jezdce pod šumavské hřebeny do města Vimperk. Po průjezdu historickým centrem Vimperku bude závodníky čekat závěrečná čtvrtina z celkové porce kilometrů, během které vystoupají zpět na Zadov a poté do cíle.

V pravé poledne odstartuje z téhož místa trasa C, bude měřit necelých 30 km a nabídne převýšení 550m. Celá trať je vedena v horních partiích Šumavy. Fakt, že nejnižší bod trasy bude nějakých 920 m. n. m., dělá závod nové a atraktivní Prestige Trophy Classic v tomto směru naprosto jedinečným a také velmi rychlým.

Rodiny si na Zadově přijdou na své

Ve 12:30 odstartují cyklisté, kteří si vyberou nezávodní trasu D – Family jízdu. Spolu s nimi se po déčku vydá na trať také mládí a talent české cyklistiky v rámci Junior Trophy Maratonu. Jejich společná trasa povede z Churáňova směrem na Popelnou a přes Studenec kolem Popelné hory zpět na Churáňov. Trasa vede téměř celá po cyklostezce a měla by tak obstarat všem účastníkům příjemný zážitek z projížďky šumavskou krajinou. Family jízda měří 15 km a je sjízdná i s dětskými vozíky. Závody všech věkových kategorií proběhnou přímo v zázemí závodu a jeho blízkosti, namotané v přilehlém lese.

Vstup na rozhlednu zdarma pro všechny cyklisty!

Uvidíš šumavské kopce, vzdálenější jihočeské roviny, ale i komíny elektrárny Temelín. Stačí přinést startovní číslo a můžeš obdivovat místní výhledy.

Sleva 50% na vstup do Lanového centra

Prověř své síly v lanovém centru. Přijď se svými přáteli nebo dětmi a společně se vydejte do korun šumavských stromů na jednu z tras.

Novinky pro všechny účastníky seriálu Kolo pro život v roce 2020

Kolo pro život si letos připravilo několik zásadních vylepšení a novinek, které ocení všichni účastníci populárních závodů. Vzhledem k tomu, že před každou sezonou stojí před organizátory nesnadný úkol, a to připravit celkem 15 závodů s nadstandardním zajištěním a profesionálními službami, není lehké najít takové lákadlo, které by bylo přínosem pro všechny. Nakonec Kolo pro život takovou novinku vymyslelo.

Fotky z každé trati pro všechny účastníky

Jednou z těch velkých událostí totiž nově budou fotografie ze všech závodů i tras pro všechny účastníky seriálu, a to zcela zdarma! Účastníci závodních tras A, B a C, děti ze závodů všech věkových kategorií i rodiny na nezávodní Family jízdě tak budou mít možnost stáhnout všechny fotografie a jednoduše je sdílet se svými přáteli. Služba bude fungovat na stránkách https://www.captainsnap.com/cs/albums, kde se hned v pondělí po víkendovém závodě objeví všechny fotky na jednom místě. Vaše fotografie pak vyhledáte pomocí moderní funkce rozpoznávání obličeje. Na stránkách otevřete fotoaparát svého mobilu nebo počítače, vyfotíte svůj obličej a vyfiltrují se vaše fotky. Fotografie lze také vyhledat jednoduše zadáním startovního čísla do příslušného pole pro případ, že obličej by kvůli helmě a případným brýlím systém nerozpoznal. Tato funkce je dostupná přes váš počítač.

Medaile pro každého z Family jízdy

Tou druhou velkou zprávou, kterou ocení především naši nejmenší cyklisté, jsou krom výše zmíněných fotek z dětských závodů také unikátní medaile pro všechny malé i velké účastníky nezávodní Family jízdy ve spolupráci s Lesy ČR. A protože na Family jízdě nejde o umístění ani výsledný čas, v cíli bude čekat medaile skutečně na každého. Ty budou mít pro každý závod jinou podobu i tvar, proto se vám nestane, že byste doma měli dvě stejné.

Těšíme se na vás na Zadově!

Tým KPŽ.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé