Praha - Karlštejn Tour České spořitelny 2018 se stěhuje do Let u Prahy!!!

Autor

V důsledku rozsáhlých stavebních prací na dopravních komunikacích v Černošicích se letošní ročník Karlštejn Tour přesune z Velké Chuchle do obce Lety. S tím souvisí i úpravy na trasách závodu.

 

Praha - Karlštejn Tour České spořitelny 2018 se stěhuje do Let u Prahy!!!

Nepřehlédněte důležité upozornění pro všech účastníky druhého prázdninového závodu Kolo pro život – Praha-Karlštejn Tour České spořitelny.

Pořadatele jednoho z nejoblíbenějších MTB závodů v ČR čekalo v uplynulém měsíci velmi nepříjemné a zásadní překvapení. Od začátku května započaly rozsáhlé opravy veřejných komunikací v městě Černošice, které se protáhnou až do konce letošního roku. S tím souvisí také striktní dopravní opatření, která jsou neslučitelná s vedením trasy závodu Praha – Karlštejn Tour po tradičním okruhu.

Počáteční šok vyvolal rychlou reakci a horečnou aktivitu. Pro zdárnou realizaci závodu bylo třeba udělat všechno. Nejdříve se pořadatelé snažili vyjednat výjimku v dopravním opatření na jeden konkrétní den, což se nakonec bohužel nepodařilo. V další fázi se soustředili na zajištění náhradního prostoru pro zázemí závodu za komfortní plochu Dostihového závodiště Velká Chuchle s možností blízkých kapacitně odpovídajících parkovišť. Volba logicky padla na nedaleké Lety u Prahy – místo, kde bylo KPŽ v několika uplynulých letech pravidelně vítaným hostem. Roztočilo se kolo jednání, jehož výsledkem je přesun závodu bez nutnosti změny termínu. Obrovský dík patří paní starostce obce Lety, Ing. Barboře Tesařové za vstřícnost a pochopení a za poskytnutí útočiště pro zázemí závodu, bikery a bikerky i jejich doprovod. Speciální poděkování zaslouží také Jiří Hudeček a jeho tým, kteří jsou tradičními spolupořadateli závodu, a dále ochotným správcům pozemků, po kterých upravená trasa Karlštejn Tour povede. Ve třetí fázi došlo k průzkumu terénu a potřebným úpravám tras závodu a následným přepracováním všech mapových podkladů Praha – Karlštejn Tour České spořitelny 2018.

Nový okruh vychází z původní trasy závodu a měří 30 km. Účastníci trasy B jedou 25 kilometrový okruh 2x. Na trase závodníci projedou několika novými lesními pasážemi i tradičními úseky, jako výjezd na Menhir v Mořince. Současně byla minimalizována jízda po asfaltovém povrchu. Na kratší závodní trase C se zase jezdci mohou těšit na zcela novou zábavnou trať. Trasa D zavede účastníky na Brdský hřeben. Zde je třeba počítat s trochu větším převýšením (436 m), ale výhledy a krajina, kterou budou výletníci na Fitness jízdě projíždět, určitě stojí za nastoupené metry. Doporučený věk dětí na trase D je 8+. Dětské závody ČT :D Junior Trophy se uskuteční v těsné blízkosti areálu zázemí.

O slavný kopec Mohyla u Mořinky nepřijdete ani letos :)

Zato budete ušetřeni ne příliš oblíbených radotínských schodů.

Dětské závody můžete sledovat z vyvýšené hráze.

Teď, když už víme, že všechno klapne na 100% a trasy, zázemí i technické zabezpečení je smluvně ošetřeno, můžeme s pocitem dobře odvedené práce všem MTB příznivcům oznámit, že se závod bude konat a Karlštejn Tour se na své příznivce těší 21. 7. 2018 u řeky v Letech u Prahy.

Nové mapy tras závodů a kompletní propozice najdete na webových stránkách závodu ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé