Premiéra Jaroslava Kulhavého ve Varech

Autor

Oficiální tvář série Kolo pro život a patron dětských závodů ČT :D Junior Trophy, biker Jaroslav Kulhavý už okusil na vlastní kůži většinu lokalit našeho seriálu, ale do města proslaveného minerálními prameny, modrobílým porcelánem, kulatými oplatkami, bylinným likérem Becherovka a v posledních letech také mezinárodním filmovým festivalem se na trasu Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny vypraví tuto sobotu 16. června úplně poprvé.

Premiéra Jaroslava Kulhavého ve Varech

 Když se řekne Karlovy Vary, co tě napadne? Byl jsi tu už někdy jako turista?
Pro mě jsou Karlovy Vary především krásné město a naše největší lázně. Město, harmonicky rozložené na soutoku Ohře a Teplé a usazené mezi okolní kopečky, jsem v minulosti několikrát navštívil v rámci sportovních i kulturních akcí a vždy se sem rád vracím. Nadchly mě třeba hotely Pupp a Imperial, kde jsem měl možnost přespat. Jsou to úžasné stavby, ale zajímavých budov a památek je v centru i v okolí města spousty.

A co Vary a cyklistika, třeba dojezd Závodu Míru?
Musím se přiznat, že ten si moc nevybavuji, přeci jen jsem ještě mladý… :) Na legendární mezinárodní etapový závod jsem si ale vzpomněl v souvislosti se zprávou na webu KPŽ o účast Antonína Bartoníčka při předávání cen vítězům na sobotním závodě. Třeba pojedu dobře a taky mi pogratuluje na stupních… Jinak já jsem v Karlových Varech závodil jen jednou na mistrovství republiky v XC, také jsem tudy projížděl v rámci populární cyklistické klasiky Praha – Karlovy Vary – Praha, která se jezdila vždy na závěr sezóny v září nebo v říjnu.

Na KPŽ v Karlových Varech jedeš poprvé, pátral jsi, kudy trasa povede?
Zatím jsem se ptal jen kluků.  Z propozic vím, že závod měří 57 kilometrů a převýšení má 1500 metrů, patří tedy v rámci seriálu k profilově těžším, což vzhledem ke kopcovitému okolí Varů ani jinak udělat nejde. Několikrát jsem tu trénoval, terén byl poměrně fyzicky náročnější, ale žádný extrém. Zdejší lesíky a palouky a vůbec celá příroda s prameny, vyhlídkami a lázeňskými stavbami tvoří moc hezkou kulisu k tréninku. Navíc jsem slyšel, že se startujeme přímo na kolonádě a premiérově se pojede městskými uličkami slavnostní okruh. To je hned několik důvodů, proč se na závod hodně těším.

Jaroslav přijede do Karlových Varů potěšit nejen dospělé bikery, ale také děti.

Pojedeš tedy hlavní trasu B. Uvidíme tě také v Meandru Ohře u dětí?
Určitě! Start trasy B je v 11:00 v centru, já přijedu do zázemí už ráno a před hlavním závodem se zastavím za dětmi z Junior Trophy. To už je taková tradiční a moc hezká součást koloproživotního dne, na kterou se těším stále víc a víc. Děti na kole předvádějí skvělé výkony a těch, které chtějí zkusit závodit na kole a třeba se přijdou na něco souvisejícího s cyklistikou zeptat, pořád přibývá. Je dobře, že si vybraly sport, který mohou bez problémů provozovat každý den…

Co tě čeká dál? Dovolená?
Hned po závodě Kola pro život se přesunu na Zadov, kde se chystá Český pohár v cross-country. Následně mě čeká trénink a další světový pohár ve Val di Sole a potom ještě tři další svěťáky během letních prázdnin. V září se těším na závěrečné akce KPŽ, určitě přijedu na Oderskou Mlýnici a jsme zvědavý na letošní novinku v Ralsku. Na dovolenou to vidím nejdříve v říjnu, závodní sezóna má přednost.

S mladými účastnicemi Junior Trophy na oblíbené Oderské Mlýnici České spořitelny

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé