Přeznačení a odznačení trasy ČT Trans Brdy

Autor

Vyjádření organizátorů KPŽ k incidentu, který se včera stal na úvodním závodě seriálu Kolo pro život.

Přeznačení a odznačení trasy ČT Trans Brdy

Zdravíme všechny účastníky závodních tras ČT Trans Brdy 2018.

Je nám opravdu líto, co se včera na Brdech událo. Nejen, že byla zmařená práce a úsilí mnoha desítek osob, které se podíleli na přípravě akce, ale také ohrožena bezpečnost a zdraví samotných závodníků i osob mimo oficiálně značené tratě. Trať byla organizačně zajištěna, několikrát překontrolována, naposledy těsně před samotným sobotním startem a průjezdem pelotonu. Dle svědectví několika účastníků došlo k úmyslnému přeznačení či odznačení těsně před projetím účastníků i v průběhu vlastního závodu, na několika místech, a tím úmyslně znehodnocen závod pro mnoho z vás. Bohužel není v našich silách hlídat každou šipku a každý kus mlíka, kterým je vyznačena 60 km trať, a jehož odstraněním či umístěním na jiné místo, se dá ve vteřině zkazit radost a uškodit mnoha lidem, kteří si přijeli zasportovat. Samozřejmě se ale i z takto negativní zkušenosti budeme snažit pro příští závody poučit a nějak, i když zatím nevíme jak, se jí pokusit předejít a zabránit. Z těchto důvodů již nyní mimo jiné zvažujeme změnu lokality tohoto jinak krásného závodu do méně frekventovaných míst brdských lesů. 


Co se týče sportovní stránky věci a výsledků do celoroční sportovní soutěže Prastige Trophy Marathon a Team Prastige Trophy 2018, v průběhu zítřejšího dopoledne v této věci vydáme oficiální zprávu. Všem, kterých se to dotklo, se ještě jednou velice omlouváme. Za 18 let pořadatelství jsme se s takovým činem a rozsahem nepochopitelného záškodnictví ještě nesetkali.

Organizátoři seriálu Kolo pro život 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé