Prubířský kámen Plzeňské 50? Výjezd na Krkavec!

Autor

Na každém závodě seriálu Kolo pro život pro vás vybíráme spolu s tradičním partnerem naší série - společností Birell, atraktivní úsek na trati, tzv. Birell segment. V Plzni nemůže být vyznačen nikde jinde než na tradičním výjezdu na nejvyšší dominantu okolí západočeské metropole.

Prubířský kámen Plzeňské 50? Výjezd na Krkavec!

Přijeďte si poslední srpnový víkend užít krásné bikerské trasy 12. závodu seriálu Kolo pro život - Plzeňské MTB 50 Kooperativy (31. 8. 2019) a s nimi i Birell segment umístěný v nejnáročnější pasáži celého závodu. Tou je výjezd na známý kopec se jménem velkého černého ptáka a následující krátké osvěžující klesání. Stoupání na Krkavec vede po lesní cestě s kořeny a kameny, kde mají na pěšinách mezi vysokými stromy spousty příležitostí předjet své soupeře ti, kteří dokázali rozvrhnout a pošetřit síly. Odměnou za výšlap na známý plzeňský vrchol s 18 m vysokou kamennou rozhlednou z roku 1901 je následující krátký sjezd v podobě zábavného singltreku.

Volba zážitkového přes 2 km dlouhého segmentu, na kterém nastoupáte přes 500 m, padla určitě na úrodnou půdu. Kulisu vašemu snažení obstarají diváci, kteří se sem tradičně vypraví fandit, stejně jako pokochat nádhernými výhledem z rozhledny na Plzeňskou kotlinu, Šumavu, Krušné hory i samotné město Plzeň. Napřed ale musí vystoupat 98 schodů.



Na Krkavec se snadno dostanete krásnou přírodou po některé z turistických, nebo cyklistických stezek. Na vrchol však můžete vyrazit i autem, užít si výhled z rozhledny a posedět tu. Výhodou je, že zde uvidíte závodníky projíždět dokonce dvakrát.

Plzeňský Birell segment si můžete projet ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest