Ralská nezávodní trasa D pro cyklistické pohodáře a rodiny s dětmi

Autor

Nebojte se slova „závod“, přijeďte s horským kolem na Ralsko MTB Tour České spořitelny (28. 9. 2019) a zúčastněte se pohodové vyjížďky panenskou přírodou. Na oblíbené Family jízdě se nesbírají časy ani body, ale krásné zážitky. Přihlásit on-line se můžete ZDE

Ralská nezávodní trasa D pro cyklistické pohodáře a rodiny s dětmi

Už tuto sobotu přiláká finálový závod jubilejní 20. sezóny seriálu Kolo pro život do Máchova kraje nejen bikery závodníky, ale také jejich doprovody, fanoušky a cyklisty, kteří si budou chtít užít bezstarostnou projížďku okolní krajinou. Právě jim je určená tzv. Family jízda -  trasa D. Po stejné trase vyrazí na dětskou maratonskou trať také mládež v rámci letošního posledního ČD Cargo Junior Trophy Marathonu.  

Po loňské premiéře můžeme nezávodní trasu na 23 kilometrů jen doporučit. Délky přes dvacet kilometrů se nemusíte bát, protože během celé trasy nastoupáte vzhůru pouhopouhých 197 metrů.

Vyjížďka je určená všem cyklistů, kteří si chtějí užít jízdu na kole po vyznačené trase v dosud málo známé nedotčené lokalitě. Partner seriálu, Lesy ČR, navíc ve druhé polovině cyklovýletu připravil pro účastníky příjemnou zastávku na Lesní občerstvovací stanici. Nebojte se vzít s sebou také děti, vítaný je každý, kdo umí jezdit na kole, včetně seniorů a začátečníků. Na tuto trasu můžete klidně vyrazit i na elektrokole, trekovém nebo tandemovém kole, s přívěsným kočárkem, dětským kolem na tyči nebo mrňousem v sedačce.

 

Čeká vás spousta romantiky. Trasa vede z 95 procent po stejných cestách jako závodní trasy, jen je zkrácena a časově uzpůsobená tak, abyste se nezávodníci nestřetli se závodníky tras B a C. Star je proto naplánovaný až po odjetí bikerů závodních trasách na 12:30. Z letiště Hradčany vyrazíte kolem Hradčanského rybníka do lesa. V první části budete kopírovat tok řeky Ploučnice, která ale mezi hustými stromy není vidět. Velkým obloukem obkroužíte kopec Jelení směrem doleva a pokračujete Hradčanskými stěnami až pod kopec Bahno, kde se na křižovatce nachází občerstvení. Po doplnění ztracené energie a tekutin následuje poslední třetina trasy, která vede soutěskou mezi vršky Malá Buková a Víšek a kolem Vavrouškova rybníka zpět do cíle. Cestou navštívíte nádherná zákoutími s roztomilými názvy jako U křemeňáku, V borůvčí, kolem Kraví rokle a rokle U banditů. Většina trati vede po zpevněných cestách, místy projedete i písčitým či kamenitým podkladem.

 

Stejnou trasu D absolvují také mladí borci v rámci letošního 8. dílu ČD Cargo Junior Trophy Marathonu. Ten zve na start kluky a děvčata od 8 do 16 let. Na rozdíl od účastníků Family jízdy pojedou, co to půjde. Vyhlašují se tři nejrychlejší kluci a holky ve čtyřech věkových kategoriích (8 – 9, 10 – 11, 12 – 13, 14 – 16). Start je v 12:30 v první vlně před Family jízdou. Více o ČD Cargo JTM se dozvíte ZDE

Vydejte se s rodinou na cyklistické poježdění do míst, kde se natáčelo spousta českých čertovských pohádek nebo slavné filmy Cesta do pravěku a Tmavomodrý svět!

Mapu trasy D najdete ZDE

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé