Rozhovor s Radimem Kořínkem, šéfem vítězné formace Team Prestige Trophy 2018

Autor

Závodníci týmu Česká spořitelna – Accolade cycling svého ředitele, Radima Kořínka,  a partnery týmu ani v letošním ročníku Kolo pro život nezklamali. Dokázali obhájit tituly jak v soutěži týmů kategorie Race, tak v individuální soutěži kategorie Muži. Přečtěte si, jak hodnotí letošní sezónu "Rádes" a jaké jsou další vize populární skvadry.

Rozhovor s Radimem Kořínkem, šéfem vítězné formace Team Prestige Trophy 2018

Jak jsi spokojený se sezónou 2018
Spokojený jsem jen částečně. Povedlo se nám zvítězit v seriálu Kolo pro život a udělat několik skvělých výsledků doma i v zahraničí, z toho máme radost. Na druhou stranu nám nevyšlo Mistrovství České republiky v maratónu a ani mistrovství světa. Tam jsme čekali víc. Bohužel se sešlo několik smolných věcí najednou a nepovedlo se prosadit tak jako v roce 2017, kdy Matouš Ulman dojel na 8. místě. 

Na začátku letošní sezóny 2018: Radim Kořínek spolu s Matoušem Ulmanem a novou posilou ze Slovenska - Tomášem Višňovským.

Povedlo se vám zvítězit jak v týmové, tak individuální soutěži KPŽ. Jak těžké to bylo?

Letošní ročník byl napínavý až do posledního závodu. Kluci startovali na několika zahraničních akcích a pořadatelé byli nuceni zrušit body z prvního závodu na Brdech. To byly důvody, proč nám ke konci chybělo několik potřebných bodů, takže z toho byl v Ralsku pořádný nervák :) Naštěstí se nám povedlo situaci dobře vyhodnotit a vymyslet správnou strategii pro poslední závod. Tam na sebe zodpovědnost vzal „Bouda“ a vyhrál nám vše. V týmové soutěži jsme mimo elitní jezdce měli velice stabilního Dana Mádera, který se blýsknul opravdu výbornou sezónou, moc nám pomohl v zisku cenných bodů.

Který závod ze seriálu se ti nejvíce líbíl?
Jednoznačně to byla Oderská Mlýnice. Atmosféra i to, jak pořadatel vykouzlil počasí, zaslouží obdiv. :) Sám jsem na Béčku startoval a opravdu si to užil. Mlýnice je pro mě srdeční záležitost, před asi… 12 lety jsem tam ukončil kariéru, tak je fajn na závod vždy dorazit a zopakovat si skvělou kulisu i slavné stoupání do kopce.

Radim každoročně v sedle na Mlýnici, foto je z roku 2016.

Jak bude vypadat příští sezóna, už máte jasno?
Letos nám končila smlouva s Generálním partnerem a nevěděl jsem, zda se podaří ji prodloužit. Dnes již vím, že pokračujeme dál jak s Českou spořitelnou, tak hlavním partnerem společností Accolade. Teď ladím závodníky, chystáme závodní program a ostatní partnery. Je toho hodně, ale určitě je to příjemná práce.

Ze sestavy odchází největší hvězda posledních let Pavel Boudný, jak těžké to je se rozloučit po tolika letech spolupráce?
S Pavlem jsem byl 10 let. Myslím, že se nám podařilo vyhrát spoustu závodů a vždy spolu budeme mít kamarádský vztah. Letos dozrál do stavu, že jsme oba cítili, že je vhodný čas na to, udělat změnu. To jestli skončí kariéru, nebo bude pokračovat, zůstalo na něm. V těchto dnech již víme, že bude pokračovat. Věřím, že mu změna prospěje a najde novou motivaci. V týmu asi už nikdy nebudu mít takového sprintera, ale Matouš umí závod taky vyhrát a dozrává mi talentované "slováčisko" Tomáš Višňovský, šanci nově dostane letošní překvapení KPŽ, mladík Filip Rydval. A chystáme ještě čtvrtého do party...

Spořitelní střídání 2019: Pavel Boudný odchází, Filip Rydval přichází.

Pojedete příští rok kompletní seriál KPŽ, nebo chystáte i nějaké velké zahraniční starty?
Vše se připravuje a samozřejmě čekáme, jaká bude finální představa Generálního partnera. Každopádně věříme, že seriál KPŽ  bude pro elitní závodníky zajímavější. Naznačil to už letošní Drásal, který byl zařazen do kategorie UCI a na startu byla i zahraniční konkurence. V současné době jednáme s pořadateli Cape Epic, kde když se vše povede, tak i po termínu dostaneme možnost startovat. Bude to zase krok dál. Pokud mají kluci být úspěšní na velkých závodech, tak je musíme jezdit. Matouš dokazuje, že i těžké závody umí, na Epic Israel vedle Jardy určitě nezklamal. Dokázal vyhrát dvě velice těžké etapy.

Matouš Ulman a Jaroslav Kulhavý 

Bude nějaká společná týmová oslava?
Ještě je před námi poslední závod sezóny a po závodě se přesuneme do Liberce, kde si dáme dobrou večeři a asi zajdeme i někam spláchnout žízeň. Byl to náročný rok, který jsme odstartovali v Andalusii koncem února. Na závodnících už je vidět velká únava, takže si sedneme a zhodnotíme to všechno v klidu u pivka a jen v úzké sestavě.

Přejeme, ať se týmu daří i v nadcházející sezóně a těšíme se na setkání na Finálovém večeru KPŽ 2018.

 

 

Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest