Slunné Odry

Autor

Bubeníci, frgály, spousta fanoušků a řehtačky jsou tradiční kulisou předposledního kola seriálu Kolo pro život a s ním i dětského seriálu ČT :D Junior Trophy. Letošní rok ke všem zmíněným příjemnostem navíc přibylo skvělé počasí, které se jinak v Odrách na sklonku léta málo kdy podaří

Slunné Odry

Tentokrát to klaplo a po studené noci nastoupil hřejivými paprsky prosluněný den. Závodní den bikerské Juniorky.

Již v letech minulých byl tady v Odrách k vidění úkaz, který jasně dává najevo, že léto končí. Nejsou jím jen pestře vybarvené koruny stromů, ale také fakt, že někteří malí bikeři právě na závod v Odrách vytáhli kola na cyklokros, jehož sezóna oproti končící bikové právě začíná. Pamětníci jistě vzpomenou, jak se na louce v Odrách proháněl na cykrokrosovém kole mladý Tomáš Ježek nebo Pepa od Hladíků. A vida, kluci mají v této tradici pokračovatele. Letos ale tou, která osedlala kolo s úzkými pneumatikami, byla Anička Panušová. A dojela si na něm pro stříbrnou medaili.

Trať v Odrách měřila 1370 metrů a měla kromě technické sekce se zatáčkami i čtyři dlouhé rovinky. Tam se většinou rozhodovalo, kdo bude stát na stupních vítězů. A právě v cílovém prostoru u rovinek byl postavený zvon Hertlík, který své jméno dostal po svém křtiteli hokejistovi Tomáši Hertlovi.  Obsluha zvučného zvonce byla tentokráte neskutečně vysmátá.

Hertlíkem se oznamuje nájezd do poslední kola závodu. V Odrách se této funkce zhostil Tomáš Drábek a zvonil s nakažlivým úsměvem na rtu. Ještě aby né, když první závodnice, která slyšela zvuk Hertlíka byla jeho sestřička Nela, vedoucí závodnice v kategorii dívek do devíti let.

Módní policie to v Odrách neměla vůbec lehké. Díky studené noci byly k vidění kulíšky i šály. Jak přibývaly minuty a hodiny, byly ale teplé doplňky postupně odkládány a nahrazovány opět letními. Nakonec první místo v módní hitparádě získal Míša Berka, který všem předvedl svůj nový ohoz od značky FOX a dojel si v cíli pro třetí místo. Značka s liščí hlavou ve znaku je doménou především jezdců motokrosu, a tak malý Míša vypadal jako drsný malý motorkář, který ví, že i výraz při závodu odrážedel musí být „pořádně hustej.“ Navíc znak lišky krásně korespondovala s hlavním partnerem závodu Oderská Mlýnice – Lesy České republiky.

Jen neradi se všichni loučili se sluncem zalitými Oderskými vrchy a areálem Spálovský mlýn. Není ale proč smutnit. Už příští víkend se sejdeme na finálovém závodě ČT Déčko Junior Trophy v Ralsku, kde se bude rozdávat o něco více bodů než je běžně zvykem. Kdo chce promluvit do konečného pořadí letošní Juniorky, neměl by na letišti Hradčany v žádném případě chybět. Pohledem na majitelé krásných medailí z Oder se s vámi loučíme a těšíme se na svatého Václava v kouzelné přírodě Máchova kraje, kde vede i nádherná Family jízda a trasa posledního letošního dětského maratonu ČD Cargo Junior Trophy. Dalším lákadlem je Hradčanský sprint, který si budou moci vyzkoušet malí i velcí účastníci zavíráku jubilejní 20. sezóny Kola pro život.

 Medailistům Jétéčka z Oder to sluší!

Fotografie z dětských závodů naleznete k prohlédnutí už brzy ve Fotogalerii na webu KPŽ ZDE

 

Text a foto: Martin a Bohdana Půlpánovi

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest