Souhrnné aktuality před Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2018

Autor

Svátek cyklistů, jeden z nejoblíbenějších a nejpohodovějších závodů v celém seriálu Kolo pro život - Znojmo Burčák Tour Kooperativy, je před námi. Co všechno by vás mělo před odjezdem do Znojma zajímat, nabízí předstartovní aktuality.

 

Souhrnné aktuality před Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2018

CESTA DO AREÁLU A PARKOVÁNÍ
Místem zázemí je prostorná travnatá plocha před Louckým klášterem ve Znojmě. Na příjezdu do města se řiďte velkými žluto-černými šipkami KPŽ, které vás navedou na potřebná místa ve Znojmě.

Parkování v den závodu bude organizováno pořadateli a městskou policií z obou hlavních směrů od Brna a od Prahy. Bude organizováno tak, aby byla postupně zaplněna parkoviště v blízkosti areálu Louckého kláštera a jeho nejbližším okolí, včetně všech travnatých ploch. Prosíme, dodržujte pokyny pořadatelů.

PŘIHLÁŠKY A PREZENCE
Kancelář závodu bude umístěna v prezenčním přívěsu KPŽ v barvách České spořitelny hned při vstupu do areálu závodu u Louckého kláštera.

Prezence bude otevřena v pátek 18:00 – 20:00 a v sobotu 8:00 – 11:00 pro trasu B. Účastníci trasy C a D - Fitness jízdy mají posunutý čas prezence až do 11:30. Děti hlásící se do závodů ČT :D Junior Trophy tak mohou učinit až do 11:40. POZOR! Uzávěrka přihlášek pro dětské závody ČT :D Junior Trophy je vždy 30 minut před startem jednotlivých kategorií! Časy startů dětských kategorií najdete ZDE

Pokud jste se nepřihlásili předem, můžete tak učinit na všechny trasy rovněž na místě. Platit lze v hotovosti i kartou.

ČASOVÝ HARMONOGRAM
Hlavní trasa B startuje z centra Znojma na Masarykově náměstí v tradičním čase 11:30. Z areálu zázemí je to na start cca 2 km pohodové jízdy na kole. Cesta bude značena šipkami. Doprovody mohou využít k cestě na start a zpět přistavený vláček. Místo a čas odjezdů najdete ZDE.

Jezdci tras C a D (Fitness jízda) se nemusejí nikam přemísťovat, na své tratě vyrazí přímo ze zázemí akce u Louckého kláštera.

Pozor, Fitness jízda startuje o 30 minut dříve než trasa C a ve startovním koridoru je předsazená před trasu C! Prosíme účastníky - Fitkaře, nestoupejte si na konec startovního balíku, ale úplně do čela, vyrazíte na svou trať dříve!

TRASY
trasa B (57 km) – 11:30 (Masarykovo nám.)

trasa D (17 km – 21 km) – 12:00 (areál zázemí)
trasa C (32 km) – 12:30 (areál zázemí)

Béčko startuje z náměstí v 11:30 jako první...

... jako druhá v pořadí na trať vyjede ze zázemí od kláštera nezávodní Fitness jízda trasy D již v 12:00. Sami si během jízdy můžete vybrat, jestli pojedete 17 km. nebo 21 km. variantu. 

 Jako poslední ve 12:30 odstartují také ze zázemí od kláštera závodníci trasy C.

Dětské závody ČT: D Junior Trophy - 9:00 - 11:50 dle věkových kategorií, od těch nejstarších. Start je v areálu zázemí u prezence v parku pod stromy, okruh vede po trávě.

Na start jednotlivých kategorií přijďte s časovým předstihem. Časy startů jsou pouze orientační, dle velké zájmu dětí se může startovat ve vlnách. Časy startů dětí najdete ZDE

 Dětské závody začínají již od 9:00 kategorií Žáci a žákyně 12 – 13 let! 

Trasy jsou projeté a pečlivě označené. Letos se na rozdíl od předchozích ročníků prášit nebude. Srážky minulého víkendu vyprahlý povrch nakrmily, ale během týdne naštěstí většina úseků stihla vyschnout. Pro větší pohodlí pořadat
Startující na trase B by si měli dát obzvlášť pozor krátce po startu, kdy se celý peloton vydá za zaváděcím vozidlem Škoda na trať. Jede se po široké výpadovce z kopce vyšší rychlostí. Buďte v balíku opatrní, nechávejte si mezi sebou odstupy, abyste si nešktrli kolem nebo řidítkem o spoluúčastníka! A ještě jedno upozornění: Na hrádečku Lampelberk bude tuto sobotu probíhat svatba. Prosíme proto účastníky závodu o maximální ohleduplnost. Děkujeme!

Po startovním výstřelu na "Béčku" to bude kalup, jeďte opatrně!

Velká mapa ke stažení ZDE.

 

POČASÍ
O víkendu nás čeká ve Znojmě příjemné počasí s denními teplotami do 22°C. Nastupující babí léto jak se patří! 

  

Zdroj: YR.no

DOPROVODNÝ PROGRAM
Znojmo Burčák Tour Kooperativy je spojena nejen se závodem, ale také s bohatým doprovodným programem. Začal čas burčáku, ochutnávek vína, okurek, lákají návštěvy zajímavých míst Znojemnska, připravené jsou soutěže a zábava pro děti i dospělé... (Více ZDE, ZDE, ZDE, ZDE a ZDE.)

 

UBYTOVÁNÍ
Kdo jede do Znojma na více dní, může využít i přenocování v místním kempu. Více ZDE.

Šťastnou cestu do Znojma přejí místní pořadatelé v čele s Mirkem Kučerou a tým Kolo pro život.

Kompletní předstartovní informační manuál je v PDF ke stažení ZDE.

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest