Soutěž o nejoriginálnější dýni ve Znojmě

Autor

Tradiční soutěž „O nejlepší škrabku“, ve které se dlabou a zdobí dýně, je i letos na pořadu Znojmo Burčák Tour Kooperativy. Skvělá zábava pro celou rodinu se uskuteční v Dětském klubu v areálu Louckého kláštera 7. 9. 2019. Partnery soutěže jsou a ceny do ní věnují společnost „efko“ a Autodružstvo Znojmo.

Soutěž o nejoriginálnější dýni ve Znojmě

Super zpráva pro šikovné děti a jejich rodiče! Pořadatelé ze Znojma mysleli na oblíbenou soutěž dlouho dopředu a zprávy z polí i ze skladu jsou pozitivní. Oranžových i zelenožlutě žíhaných kebulí je dostatek a v dobré kvalitě. Nic tedy nebrání tomu, aby se v prostorách Dětského klubu uskutečnilo 7. kolo kreativní soutěže, při kterém se baví malí i velcí. V této soutěži je pomoc rodičů v rozumné míře povolena, takže mobilní umývadlo TOI TOI užijí všichni.

Dýně jsou ve Znojmě úplně všude. Třeba i na startu hlavní trasy na Masarykově náměstí...

Mladé asistentky z Dětského klubu jsou na dlabací akci přichystané a vybavené. K dispozici budou igelitové ubrusy na stůl, nože (jen pro dospělé osoby), škrabky a lžíce i velké lavory na vydlabaný odpad, ze kterého si zájemci mohou domů vzít, co chtějí. Taková hustá nedělní dýňová polévka rozhodně není k zahození a ze semínek vám zase příští rok může na zahradě vyrůst krásná nová tykev…


Co si budeme povídat, jedná se o akci tak trochu „lepkavou“, takže kromě mobilního umývadla, které bude jako vždy přistaveno přímo u stanu Dětského klubu, nebudou chybět ani papírové ubrousky. S nějakým tím ušpiněním se ale musí počítat.

Z hromady kebulí si vyberete tu, na kterou si troufáte a která se vám nejvíc zamlouvá. Předem si promyslíte, jaký výraz své dýni chcete vdechnout do tváře. Pak uchopte náčiní (přinést si můžete samozřejmě i své z domova), seřízněte čepičku se stopkou a ponoříte své ruce do tykve obecné. Dlabejte, dlabejte, kutejte a po vyhloubení dostatečného otvoru (pozor, abyste neztenčili lebku obličeje až moc, mohla by se vám potom, chudinka, zhroutit) s případnou plochou na dně pro svíčku, vyřízněte zvenku oči, ústa, zuby, prostě co je libo. Při zdobení hlavy můžete použít i další ozdoby podle vlastního výběru: kaštany, žaludy, ořechy, větvičky, kamínky, listí, slupky od ořechů... Klidně vymyslete jakýkoliv bláznivý nápad :) Po dokončení nechte dýně vystavené v Dětském klubu a nezapomeňte s asistentkami připnout lísteček se jménem autora!

Po dokončení nechte dýně vystavené v Dětském klubu.Autoři 10 nejzajímavějších a nejpovedenějších dýní (vybírá odborná porota z Dětského klubu a vedení KPŽ) obdrží na stupních vítězů dárkové tašky od partnerů závodu společnosti „efko“ a Autodružstvo Znojmo.

Vyhlášení vítězů se uskuteční v 15:00 na pódiu. Po vyhlášení si můžete svůj výtvor odvézt domů, vystavit si ho jako ozdobu u vchodu do dveří, na okně nebo na stolku. Večer tykvičce nezapomeňte zapálit svíčku.

Přijďte si do Dětského klubu ČT :D Junior Trophy ve Znojmě užít soutěž, která se na KPŽ koná vždy jen jednou za rok!

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé