Soutěž Prestige Trophy 2019

Autor

Někdo jezdí cyklistické závody na vlastní triko, jiný se raději podílí na kolektivním úspěchu. Pro obě kategorie cyklistů máme v seriálu Kolo pro život připravené speciální sportovní soutěže. Věnujte také pozornost novince: výpočtu průměrného bodového hodnocení účastníků.

Soutěž Prestige Trophy 2019

Zapojte se na závodech Kolo pro život do celoroční individuální a týmové soutěže Prestige Trophy! Porovnejte síly s ostatními sólisty nebo se dohodněte s kamarády, spolužáky, kolegy z práce a založte si svůj cyklistický tým.

Soutěž Prestige Trophy Marathon
Prestige Trophy Marathon (PTM) je největší průběžná soutěž jednotlivců v závodech horských kol pořádaná v České republice. Soutěž je otevřená bikerům a bikerkám všech věkových kategorií od 17 let, a dále kadetům (14 - 16 let) na trase C. Výhodou je, že se do PTM nemusíte registrovat. Výsledky všech účastníků na trasách A, B a C  KPŽ 2019 se totiž automaticky do soutěže započítávají, stejně jako výsledky z partnerského závodu KPŽ 2019 – Apache Jestřebí hory (18. 5. 2019).

Pro závodníky z kategorie ELITE je na každé akci KPŽ 2019 předem vypsaná pouze jedna závodní trasa. Kromě Bikemaratonu Drásal České spořitelny, kde je elitním jezdcům určena trasa A, je to na ostatních 14 závodech vždy trasa B.

Za svoje úsilí budou ti nejrychlejší samozřejmě odměněni. Na všech podnicích KPŽ 2019 vyhlásíme a oceníme tři nejrychlejší závodníky a závodnice z tras A, B, C ve všech vypsaných kategoriích. Pro 5 nejúspěšnějších mužů a žen v absolutním pořadí jsou připravené lákavé finanční prémie. (Více v Pravidlech KPŽ 2019)

 

Soutěž Team Prestige Trophy
Pro týmové hráče je připravená na závodních trasách A, B a C celoroční soutěž - Team Prestige Trophy (TPT). Pokud se chcete do soutěže zapojit, stačí přesvědčit parťáky do týmu, zvolit si název týmu a kapitána a zaregistrovat se přes webové stránky www.kolopro.cz . TPT je otevřela jak pro amatérské týmy s menším počtem členů, tak pro elitní týmy. Tomu odpovídá rozdělení do kategorií Hobby a Race:


TPT Race – založení týmu stojí 2 000 Kč. Team musí tvořit nejméně 4 závodníci, maximální počet je 8. Team může být složený z bikerů a bikerek různých věkových kategorií.

TPT Hobby – založení týmu stojí 300 Kč. Team musí tvořit nejméně 3 závodníci, maximální počet je 5. Team může být složený z mužů a žen jakékoliv kategorie, kromě kategorie ELITE. V rámci kategorie Hobby TPT soutěží také Firemní týmy.



Výsledky z jednotlivých závodů se během roku do obou soutěží sčítají a ukládají. Průběžné výsledky můžete sledovat na webových stránkách KPŽ (ZDE). Napínavý souboj vyvrcholí na konci sezóny, kdy budou všechny body do PTM i TPT sečteny a nejrychlejší borci převezmou z rukou partnerů seriálu krásné ceny. Vyhlášeni a odměněni budou 3 nejúspěšnější cyklisté a cyklistky z jednotlivých kategorií v celkovém pořadí TPM, 5 nejrychlejších žen a mužů v absolutním pořadí PTM a 5 nejúspěšnějších týmů v kategorii Race i Hobby TPT.

Pozor! Novinka Prestige Trophy 2019: výpočet průměrného bodového hodnocení

Průměrné bodové hodnocení, které slouží k určení pozice závodníků řadících se na startu, vychází z bodové tabulky soutěže Prestige Trophy. Bodovým ziskem se rozumí bodový zisk za celkové pořadí.
Systém letos nově vypočítavá zvlášť průměrné bodové hodnocení u trasy C a zvlášť u tras A/B! Body mezi C a A/B se nepřenáší.Účastník, který na trase C nikdy nezávodil, začíná s nulovým bodovým hodnocením. To samé platí pro účastníka trasy A/B.

  1. Výpočet při prvním startu závodníka v roce 2019
    V prvním závodě, na který se účastník přihlásí, se bude závodníkovi počítat průměrný bodový zisk z 3 nejlépe odjetých závodů v roce 2018. V případě, že odjel 2 závody, průměrný bodový zisk ze dvou. V případě jednoho odjetého závodu, výsledek z jednoho závodu. 
  2.  Výpočet po odjetí 1. závodu v roce 2019
    1 odjetý závod = průměrný bodový zisk 2018 + bodový zisk z 1. závodu 2019 děleno 2
    2 odjeté závody = průměrný bodový zisk 2018 + bododový zisk z 1. závodu + bodový zisk z 2. závodu děleno 3
    Více než 2 odjeté závody = systém vybere z odjetých závodů 2019 a průměrného bodového zisku 2018 nejvyšší 3 bodové zisky děleno 3 
  3. V případě, že závodník nejel žádný závod v roce 2018
    1 odjetý závod = bodový zisk z 1 závodu
    2 odjeté závody = bodový zisk z 1 závodu + bodový zisk z 2. závodu děleno 2
    Více jak 2 odjeté závody = nejlepší 3 bodové zisky v roce 2019 děleno 3

Přečtěte si, jak funguje bodový systém, a seznamte se s pravidly obou soutěží ZDE

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest