Sportmanie: Plzeň nabízí možnost strávit konec prázdnin sportovně. KPŽ bude u toho

Autor

Park za OC Plzeň Plaza se koncem srpna stal již tradičně na devět dní sportovním centrem Plzně. Od 17. do 25. srpna zde probíhá již počtvrté Sportmanie Plzeň. Přístup na akci je pro všechny návštěvníky zcela zdarma, součástí programu je i letos zóna Kola pro život, kde se mohou vydovádět především děti.

Sportmanie: Plzeň nabízí možnost strávit konec prázdnin sportovně. KPŽ bude u toho

„Plzeň chce nabídnout dětem, mládeži, ale i občanům a návštěvníkům města možnost sportovně trávit prázdninové dny a seznámit se s jednotlivými druhy sportů," říká vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc. Zahajovací ceremoniál se 17. srpna uskutečnil v duchu oslav výročí 100 let narození slavného cestovatele a plzeňského rodáka Miroslava Zikmunda. Mezi hlavní atrakce letošního ročníku patří lezecká stěna, obrovská vodní skluzavka, lanový park v korunách stromů, pumptrack, lidský stolní fotbal nebo originální autodráha CARRERA.

Malí i velcí návštěvníci budou mít šanci poznat různé sportovní kluby města Plzně a Plzeňského kraje a zkusit si na vlastní kůži a pod odborným dohledem různé druhy sportů. Konat se budou také besedy se známými sportovci nebo přednášky o zdravém životním stylu. A 24. srpna se budou moci zúčastnit rodinného běhu plného zábavy nazvaného Letní párty běh. „Součástí Sportmanie Plzeň 2019 bude znovu soutěž o medaile. Každé 3 dny bude možné získat jinou medaili. Dále Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje, kdy se snažíme myšlenku akce rozšířit mezi sportovní kluby v celém regionu, a to opět ve městech Rokycany, Klatovy, Domažlice, Tachov. Snažíme se tak rozšířit myšlenky akce a propojit sportovní kluby s dětmi a mládeží v celém regionu," dodává Přemysl Švarc.

Zóna a stánek Kolo pro život (viz mapka) nabízí tyto aktivity:
Pumptracková dráha
Překážky z Bike Academy
Slalomová dráha - jízda zručnosti
Z těchto atrakcí je vytvořena dráha, kterou děti absolvují na zapůjčených kolech pod vedením Tomáše Homolky, kterého znáte z letošní sezóny z KPŽ jako autora vtipných videí. Po úspěšném zdolání tratě dostanou děti razítko do kartičky a malou odměnu.
Sportovní aktivity doprovází pozvánka na Plzeňskou MTB 50 Kooperativy fotmou výstavky.

 

Akce navazuje na předchozí úspěšné ročníky Sportmanie Plzeň a na Olympijský park Plzeň 2016 s celkovou návštěvností přes 200 tisíc lidí za tři roky.

Otevírací doba parku
všední dny: 13:00 – 20:00
víkendy: 10:00 – 20:00
neděle 25. 8. 10:00 – 16:00

Přijeďte si do Plzně zasportovat! Víc informací o Sportmanii 2019 ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé