Srdečně vás vítáme, už v tom zase lítáme

Autor

Reportáž z dětských závodů ČT :D Junior Trophy v Dobřichovicích

Srdečně vás vítáme, už v tom zase lítáme

Kolotoč Kola pro život opět roztočil na plné pecky svoje kola. A protože k největšímu seriálu závodů horských kol už 14 let neodmyslitelně patří i seriál ČT Déčko Junior Trophy, tak i malí bikeři a bikerky naskočili na své biky a svedli první boje v rámci otvíráku nové sezóny, Praha-Karlštejn Tour České spořitelny. Bojovala se nejen o medaile, ale také o body do celkového pořadí seriálu. Letos se na všech 15 závodech pojede s vylepšenými startovacími čísly, kde nechybí hezké logo, které připomíná, že seriál Kolo pro život slaví dvacítku.

V sobotu brzy ráno v den D čekalo na pořadatele trochu nemilé překvapení. Noční bouřka v kombinaci se silnými větrnými poryvy totálně zdevastovala pracně vykolíkovanou závodní trať. Stavitelé sebou museli pořádně mrsknout, aby znovu oživili 1100 metrů dlouhou dráhu pro naděje MTB. Naštěstí stihly všechny kolíky znovu zatlouct velkou palicí a trasu „vymíkovat“. V 9:00 nic nebránilo první Juniorku 2019 spustit.

 

Přestože rosničky strašily deštěm, během závodů ani nekáplo. Místní travička byla konečně plná vláhy, takže při případné kolizi závoďáci žuchli do zelené peřiny. Měkký dopad byl zaručený po celé trase, takže žádné odřeniny nehrozily.

První závody také prověřily jak kvalitní byla zimní příprava nejen závodníků, ale i pořadatelů. Například spíkr Lukáš Beděrka všem předvedl, že má super fazónku, když stíhal komentovat průběh závodu a zároveň ještě nahodit řetěz nešťastnému účastníkovi závodu, kterému technika hned po startu vypověděla službu.

Prověrkou kondičky prošli i piloti a pilotky odrážedel. Ti při prvním podniku Jétéčka je čekal start do mírného svahu, takže jejich podrážky dostaly pořádně zabrat. Malí bikeři bezšlapátkové kategorii to však zvládli s úsměvem a dokonce se jim obtížnější nájezd do sezóny vyloženě zamlouval.

První závody Junior Trophy dvacátého ročníku KPŽ jsou minulostí. Každý, kdo se zapojil do závodů, si domů odvezl kromě sportovních zážitků i dřevěnou medaili s logem závodu. Kdo si bude chtít sestavit z pamětních medailí Českou republiku (je potřeba mít tři medaile), bude muset svoji účast v Junior Trohy „zopáknout“. Další šanci máte už za 14 dní na Krásné louce v Mladé Boleslavi, kde se v sobotu 11. května koná Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO s oblíbenou dětskou sérií závodů i krásnou nezávodní Family jízdou pro rodiče s dětmi. Stejně jako v Dobřichovicích, také v městě aut se můžete těšit na našlapaný doprovodný program pro děti po celý den. Přichystaný je i dětský sportovní program na pátek před závodem. Tak přijeďte, těšíme se na vás!

 

  

 Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest