Staň se SuperBikerem v Mladé Boleslavi, připoj se k Chytrým trasérům, přijď se s námi před závodem rozcvičit!

Autor

Ani v letošní jubilejní 20. sezóně seriálu Kolo pro život nebude na všech akcích chybět užitečná služba Chytrý trasér, možnost rozcvičit se a rozjet před závodem nebo se stát tzv. SuperBikerem ve spolupráci KPŽ s tréninkovým a rehabilitačním centrem Alltraining.cz. Co tyto služby obnáší a jak si je užili účastníci prvního závodu KPŽ v Dobřichovicích?

Staň se SuperBikerem v Mladé Boleslavi, připoj se k Chytrým trasérům, přijď se s námi před závodem rozcvičit!

Projekty Chytrý trasér a SuperBiker se na závodech Kola pro život dlouhodobě těší velké oblibě. Zatímco funkce Chytrých trasérů (zkušených cyklistů v oranžovo-černých dresech) je určovat konstantní tempo na závodních trasách B a C a jet na určitý čas v cíli, fungovat v pelotonu jako vodič a odborně zodpovědět všechny otázky závodníků během závodu, které se týkají jízdy na kole, stravy, pití, rozvržení sil atd., do projektu SuperBiker se může přihlásit každý zájemce do čtvrteční půlnoci před závodem a čekat, jestli se stane šťastným vylosovaným, který si užije den v profesionální péči trenérů a fyzioterapeutů a absolvuje předzávodní přípravu, vlastní závod a pozávodní péči pod odborným vedením.

Od 10:00 se také mohou všichni zájemci zúčastnit u stánku Alltraining.cz v areálu zázemí odborně koncipované rozcvičky a protažení svalů před závodem i následného rozjetí a prohlídky trasy pod dohledem zkušeného trenéra a fyzioterapeuta.

Všechny služby poskytuje seriál zdarma.

Postřehy Chytrého traséra na závodě Praha – Karlštejn Tour České spořitelny 2019
„Počasí v den otvíráku KPŽ bylo nakonec pro cyklistiku jako stvořené, i když předpověď v médiích nebyla příliš optimistická. Na prvním závodě se tradičně sešlo mnoho zapálených cyklistů a cyklistek nejrůznější úrovně od začátečníků až po naprosté profesionály. Já jako trasér č. 1 jsem se vydal na trasu B, která nebyla co do délky až tak náročná, ale svým profilem budila respekt. Už od startu jsem si všímal, že byla spousta závodníků příliš teple oblečena. Bylo mi jasné, že se v prvním kopci tzv. uvaří. Tuto základní chybu jsem sledoval po celou dobu závodu. Určitě je škoda se tak základní a zbytečnou chybou ochudit o lepší výsled. Pokud tedy někdo v této otázce tápe, doporučuji, shlédnou náš další projekt Cykloškola – tréninkový rádce, kde nalezne hodně užitečných rad. Dalším problémem, kterého jsem si všiml, byl rozjezd do prudkého kopce. Ten špatně zvládalo také mnoho účastníků, především v kopci u Mořinky. Důležitá je správná pozice jezdce na kole. Přesně pro takové rady jsme tu my Chytří traséři. Kromě určení správného tempa, rádi během závodu poradíme se vším, včetně způsobu, jak zdolat jednotlivé úseky náročného terénu na trase. Nebojte se nás na cokoliv zeptat!“

 

SuperBiker Petr
Na Karlštejn Tour se do role SuperBikera pasoval mladý nadějný sportovec Petr, věřme, že do budoucna k jeho jménu přidáme i přívlastek, nadějný cyklista. Petr byl vždy velký cyklistický fanoušek a zároveň chce ve svých 21 letech něco dokázat. Proto si projekt SuperBiker vybral jako startovací můstek k rozvoji své cyklistické kariéry. Osud tomu chtěl, že se štěstí při losování usmálo právě na něj a získal VIP péči od Alltraining.cz a řadu dárků, včetně nového cyklistického dresu a doplňků stravy od společnosti Nutrend. Po seznámení a představení se Petr hned zapojil do rozcvičky a rozjetí před závodem, absolvoval školení o trase, způsobu jízdy a stravování během závodu a správném pitném režimu. Jak nám v cíli řekl, vše využil během závodu. Petr bohužel neměl žádné vyjeté body z loňské sezóny, a tak startoval ze zadních pozic s číslem 420. Přesto se mu podařilo „probít“ na skvělé 137. místo. Důležité bylo, že si trasu užil. V cíli s trenérem závod kousek po kousku rozebral, aby věděl, co má do příště zlepšit. Bonbónkem za odměnu se pro Petra stal rozhovor s moderátorem na podiu, v němž se se všemi přítomnými podělil a dojmy ze závodu. Jako poděkování dokonce získal měsíc tréninkových rad zdarma. Na konci dne se Petr dokonce rozhodl, že se stane členem Alltraining týmu!

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé