Stužka, tropy a veselý Pavlík

Autor

Jak si děti užily závody ČT :D Junior Trophy na Karlovarském AM bikemaratonu České spořitelny? Skvěle!

Stužka, tropy a veselý Pavlík

Pouze na jednom z patnácti závodů seriálu Junior Trophy se startuje stylemLe Mans. Tím místem, kde si závodníci nejdřív musí doběhnout pro své kolo, je přírodní park Meandr Ohře v Karlových Varech. Právě tam se v sobotu 15. června za tropických teplot, kdy i mouchy padaly vedrem, konal pátý díl letošního seriálu Kolo pro život a dětské Juniorky.

Karlovarská Junior Trophy se liší od ostatních závodů ještě jednou pozoruhodností. Díky tomu, že se závodníci musí nejdříve proběhnout a teprve pak projet na kole 1050 metrů dlouhou trať, odpadá doprovodům a mechanikům „hlídání“ jejich svěřence do poslední chvíle. Na ostatních akcích KPŽ musí totiž pořadatelé na dětských závodech doslova vyhánět doprovody ze startovního prostoru, aby měli malí bikeři dostatek místa a bezpečí pro svůj start.  Ve Varech tak tomu však není, tady se běhá. :)

Dosprintovat ke svému kolu dokáže každý, ale mnohem podsttnější je poznat bleskurychle svého bika. O trochu jednodušší to měli ve Varech Lukáš a Michal Kubínkovi. Kluci jsou nejen bratři, ale také jednovaječná dvojčata. Jejich taťka nám na otázku, jak si poznají své kolo, odpověděl: „Prostě poznají. A když né, tak to nevadí. Mají všechno stejné."

Přesně tohle by mohl dvojčatům závidět František Hanuš. Ten si loni své kolo spletl s cizím. Pro letošní rok však Fanda neponechal nic náhodě a svůj bike si označil žlutou páskou na řídítku, aby ho co nejdříve našel. Pořadatelé mu v žertu oznámili, že možná bude „Karlovarská losovačka“ a s koly kapku zamíchají, ale Frantu vtípek nechal klidným, spoléhal na svoji stužku.

A stužka v barvě žluté opravdu zafungovala. Nejen že František v pohodě našel svůj stroj, ale také jako první odjel ze startovního prostoru. Tuto pozici si udržel až do cíle, což ve finále znamenalo zisk další zlaté medaile z Junior Trophy 2019.

Závody se konaly za tropických teplot, a tak závodníci hledali, co nejlepší způsob jak během závodu zchladit své tělesné schránky. Kdo měl celorozepínací dres, měl vyhráno. Stačilo sjet zipem níže, aby větřík způsobený rychlou jízdou mohl chladit tělo závodníka či závodnice.

Někteří využili svých doprovodů, aby je osvěžili během závodění. Běh si tak užili nejen závodníci, ale i tatínkové, kteří za svými svěřenci klusali s bidonem a lili jim vodu za krk. Kdo pak chladil taťku, se zjistit nepodařilo.

Někdo disponoval na závodech taťkou s bidonem, to biker číslo 6545 měl dokonce celý team, který ho na startu obhospodařoval. Cenné rady a hlavně povzbuzování od svých závodnických kamarádů bylo Pavlíkovi Faltýsovi jistě moc příjemné.

Jakmile Pavlík vyrazil na trať už to bylo všechno jen a jen na něm. Pavel si však s úsměvem na rtu hravě poradil s nástrahami tratě a do cíle přijížděl v dobrém rozmaru. A tak tomu má být!

Tak to je z pátého dílu Junior Trophy vše. Už příští sobotu se ale sejdeme na letišti ve Vrchlabí, pod horami pána Krkonoš, kde dětské závody KPŽ pokračují dílem číslo šest. Fotky z Varů brzy najdete ve Fotogalerii na webových stránkách Kolo pro život. Díky za účast dětem i jejich rodičům a těšíme 22. 6. na další skvělé cyklistické výkony.

 

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé