Šumavskými hvozdy vás bezpečně provedou Chytří traséři

Autor

Projekty tréninkového a rehabilitačního centra Alltraning.cz – Chytrý trasér a SuperBiker – nebudou chybět ani na šumavském závodě KPŽ.

Šumavskými hvozdy vás bezpečně provedou Chytří traséři

V sobotu 21. července se jel další díl seriálu Kolo pro život a projekty Alltraining.cz u toho nemohli chybět. Závod se přesunul kvůli dopravním komplikacím do obce Lety u Prahy. Z těchto důvodů byla tradiční trasa na několika úsecích upravena a pro většinu účastníků neznámá. A tak měli Chytří traséři spousty práce a rozdávaly rady, jak se jen dalo. Již od startu dětských kategorií bylo jasné, že počasí bude tím největším nepřítelem všech závodníků, velmi vysoké teploty a sluneční paprsky ubíraly energii a vysušily polní cesty na prach.

Chytří traséři se vydali na trasy C a B. Obě dvě trasy vedly po stejném okruhu, přičemž závodníci trasy B absolvovali dva okruhy. Trasér číslo 1 – Ferry, který jel s odstupem 1 hodiny na vítěze, je velmi zkušeným cyklistou a hodnotil své působení na Karlštejn Tour takto: „Už od startu bylo vidět, že jsou všichni závodníci hladoví po úspěchu, vyrazili totiž velmi rychle a v prvním kopci, kde jsem si jel své konstantní tempo, jsem jich nakonec hodně předjel. Dalším velmi důležitým jevem, kterého jsem si během závodu všiml, byl většinou pouze jeden bidon připevněný na rámu bikerů a absence výživy (tyčinky, gely apod.). Obojí je třeba v tak horkém počasí, které bylo předem hlášeno, doplňovat mnohem více. Poslední věcí, kterou bych chtěl zmínit, bylo mnoho pádů, většina z nich se odehrála na kluzkém povrchu. V 90% se jednalo o přefouknutí gum, které pak ztrácí přilnavost. Když to shrnu, bikerům, kteří jezdí závodní tratě, bych doporučil přidělat druhý stojan na bidon, nezapomenout na tyčinky, banán a podobně a překontrolovat pečlivě kolo před startem. Nesnažte se hned od začátku jet, co to dá, dojdou vám síly v polovině závodu.  Také se nebojte oslovit nás Chytré traséry před, během i po závodě. Rádi vám se vším poradíme.“

Také na dalším závodě KPŽ – Šumavský MTB maraton České spořitelny, máte šanci stát se SuperBikerem a zažít s Alltraningem.cz  dne s bezplatnou profesionální péčí. Více informací a přihlášky ZDE.  

Vy, kteří jste neměli štěstí, nebo máte ostych, neváhejte se stavit v našem stánku při každém závodě Kolo pro život. Poradíme vám, jak správně zatížit organismus, jak nastavit správný posed, poradit s tréninkem a dalších mnoho věcí týkající se cyklistiky. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod. Začínáme v 10:00 u našeho stánku v zázemí závodu.

Těší se na Vás Team tréninkového centra Alltraining.cz

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé