Tátové v běhu a historicky nejmladší bikerka na trati Jétéčka

Autor

Třetí zastávkou letošního seriálu ČT Déčko Junior Trophy byly „Hustý Pece“ neboli Hustopeče.  Přečtěte si reportáž z dětských závodů!

Tátové v běhu a historicky nejmladší bikerka na trati Jétéčka

Dětská závodní trať v Hustopečích vzniká pokaždé na stejném místě. Na louce, která byla i letos  vzorně posečená. Okruh dlouhý 1200 metříků však svoji finální podobu dostal až v den závodu. Stavitelé totiž čekali na vývoj počasí a když se déšť nekonal, tak do tratě zakomponovali i pahorky, sloužící pro testování těžké zemědělské techniky.

Jak chutná traktorový polygon na vlastní kůži či kola poznaly dvě nejstarší kategorie. Závodníci tak museli zařadit nižší stupeň a několikrát šplhat na pahorek po vzoru traktorů. Naštěstí byl povrch vyschlý, takže vyjet na vrcholek zvládli téměř všichni. Ale byla to fuška.

Nejdramatičtější souboj o zlatou placku byl k vidění v kategorii slečen 10-11 let, kde proti sobě nastoupila vedoucí závodnice celkového pořadí v Junior Trophy Zuzka Krátká a vedoucí bikerka v Českém poháru Babeta Kolářová. Bylo jasné že o vítězce se rozhodne mezi těmito dvěma bikerkami.

Ovšem nebojovalo se jenom na trati. Tatínkové těchto dvou závodnic jsou pověstní nejen svým hlasitým povzbuzováním, ale také neskutečnými běžeckými výkony podél tratě. V Hustopečích by v běžeckém závodě vyhrál doprovod od Zuzky, ale to bylo zřejmě dáno tím, že právě Zuzka byla letos poprvé poražena. Podle pozorovatelů, vždy více běhá tatík slečny na druhém místě.

V dívčí válce mezi Zuzkou a Babetou se nakonec radovala ta s méně běhacím taťuldou, což byla Babetka. Dozvěděli jsme se, že Babeta začala kromě biku provozovat i další sport a tím je lední hokej. Prý ji to moc baví. Také prý na zimáku nemůže taťka běhat vedle ní a udílet jí rady. To by ho hokejový kouč pěkně hnal. Nicméně Babetka, hrající za HC Lomnice nad Popelkou, měla ze své letošní první zlatky v Juniorce očividně velkou radost.

V Hustopečích měly děti bohatý doprovodný program, kdy například vedle hraného divadla mohly dostat i zvířátko udělané z nafouknutých balónků. Slečna v růžovém kloboučku měla takové zvířátko s sebou hnedle vedle seřazených bikerů, čekajících na start. Bohužel jeden článek jejího zvířátka málem způsobil falešný start, když si dovolil prasknout. Jeho explozi považovali závodníci na startu za ránu z pistole a jen tak tak, že nevyrazili předčasně na trať. :)

Velký návrat byl k vidění v kategorii odrážedla ženy, kde svůj první závod v Junior Trophy vyhrála stylem start cíl závodnice v puntíkatém tričku číslo 6058. Tou je nejmladší z rodiny Jurkuláků – Hanička. Populární bikerská rodinka „Jurkolákos“ tak hlásí návrat na Kolo pro život. Dříve totiž v Juniorce závodil Kuba, Marek a Adélka. Rodina, tehdy ještě s Haničkou v kočárku, si Hustopeče přišla očíhnout v roce 2016 a letos už Hanička bere zlatku.

Módní policie měla v Hustopečích radost, protože i závodníci těch nejmladších kategorií věděli, že letos frčí puntíky. Nejen Hanička od Jurkuláků měla na sobě tečky, ale i historicky nejmladší závodnice kategorie Odrážedla se oblékla podle poslední módy. Pravda, puntíky Terezky Moravčíkové byly menší, než měla Hanička, ale to je dáno tím, že Tery je pouhý rok a tři měsíce, navíc její puntíky hrály všemi barvami. Jednoznačně nejmladší bikerka Junior Trophy od roku 2006!!!

Tak a to je z "Hustejch Pecí" všechno. Pořádně trénujte, neboť příští víkend se sejdeme na báječném Orlíku. Ke kolo si přibalte i plavky. Pohledem na majitele medailí z ČT :D Junior Trophy a Junior Trophy Marathónu se s vámi loučíme. Děkujeme za pozornost a fotečky najdete zítra v kolonce Galerie na webu Kolo pro život.

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé