Termínovka, startovné a permice pro sezonu KPŽ 2021

Autor

Kolo pro život otevírá své brány pro sezonu 2021. Nezaháleli jsme a máme pro vás přehled termínů, startovného a permanentek na příští rok. Kdo dřív přijde, ten dřív jede! Proto rozhodně nenechávejte nákup na poslední chvíli! Díky včasnému pořízení startovného či permanentky ušetříte, a zároveň se nebudete muset obávat možného vyprodání míst.

Termínovka, startovné a permice pro sezonu KPŽ 2021

Odkaz na prodej permic ZDE
Přihlášení na akce KPŽ ZDE

 

I s ohledem na letošní pandemickou situaci mají závodní trasy A, B a C nastaveny kapacitní limity tak, aby byly komfortně propustné a v areálech se netísnila hlava na hlavě. Nově připravujeme památeční dárky pro účastníky jednotlivých tras. Prodej odstartuje 1. prosince 2020. V tomto článku najdete termínovou listinu pro sezonu 2021, přehled permanentek a tři cenové hladiny, v kterých lze startovné zakoupit.

Termíny a lokality 2021

Rok 2021 odstartujeme akcí Praha–Karlštejn Tour, rozloučíme se pak v Ralsku. Stejně jako v předchozích letech je Kolo pro život poskládáno z 15 akcí po České republice. Úplnou novinkou je lokalita Kralického Sněžníku.

Čtyři akce jsou nově označeny jako FEST (Orlík, Nové Město na Moravě, Znojmo, Ralsko) a jsou dvoudenní. Jeden den bude po vzoru letošního Orlíku a Nového Města věnován závodním trasám, druhý Family jízdě, dětským závodům a doplňkovým aktivitám jako Gravel nebo Family adventure.

Startovní listina a informace o závodech ZDE

Všechny akce zahrnují závodní trasy B, C, dále nesoutěžní trasu D - Family jízdu a dětské závody, přičemž na třech vybraných místech se pojede také trasa A (Drásal, Brdy a Nové Město na Moravě) spadající pod kalendář UCI. Pro dobrodruhy, odvážlivce a maniaky nechybí trasa OBR v rámci Drásala.

Junior Trophy Marathon (JTM) se uskuteční na těchto 7 akcích – Hustopeče, Orlík, Kraličák, Zadov, Nové Město na Moravě, Odry a Ralsko.

Kapacitní limity na závodních trasách

Každá závodní trasa (O, A, B, C) má nově předem určený kapacitní limit. Pokud se tato kapacita vyprodá, na akci už se nebude možné žádným způsobem přihlásit. Kapacitní limity neplatí pro dětské závody, JTM a trasu D - Family jízdu.

Kapacitní limity jednotlivých závodních tras jsou následující:

Cenová hladina startovného

Další novinkou je změna času online registrace. Nyní tato možnost platí do nedělní půlnoci před každou akcí. Z důvodu možného vyprodání kapacit tak doporučujeme využít právě včasnou online formu registrace. Pokud budou kapacity závodních tras vyprodány, bude registrace na tyto trasy ukončena bez ohledu na registrační období. Toto se netýká zmiňovaných Dětských závodů a trasy D - Family jízdy.

vstup do registrace

Cenová období:

1. Období = Prosinec 2020

Nejvýhodnější startovné pořídíte hned v prosinci. Počet míst na závodních trasách A, B a C je však omezený. Po vyčerpání těchto kapacit budou další místa za cenu druhého období.

Do prodeje půjde za nejvýhodnější cenu pouze toto množství:

  • 100 míst na každé trase A za 800 Kč
  • 200 míst na každé trase B za 700 Kč
  • 200 míst na každé trase C za 700 Kč
  • Trasa D – Family jízda za 250 Kč

2. Období = ledna až neděle před jednotlivou akcí
 

Poslední šance, jak mít klid a jisté místo na startovní listině. Toto období začíná 1. ledna a končí nově vždy v neděli o půlnoci před konkrétní akcí (např. o půlnoci v neděli 18. dubna před první akcí KPŽ 2021),případně do vyčerpání kapacit jednotlivých tras.

Trasa A 1000 Kč
Trasa B 900 Kč
Trasa C 900 Kč
Trasa D – Family jízda za 350 Kč

3. Období = Případná volná kapacita po konci online registrace
 

Pokud budou kapacitní limity závodních tras vyprodány, na akci se již není možné přihlásit. To platí i pro držitele permanentek.

Pokud přeci jen místečka zbydou, na závodní trasy B i C se dostanete za 1100 Kč, na trasu A za 1200 Kč a Trasu D - Family jízdu si projedete za 400 Kč. O stavu kapacit každé akce budeme pravidelně informovat.

Startovné u dětských závodů a Junior Trophy Marathonu se v čase nemění! Nechybí ani speciální balíček startovného JT + JTM.

Celkový přehled startovného

Permanentky

Chcete ušetřit? Vyberte si jednoduše z pěti typů permic:

  • KPŽ LIFE 
    (3x startovné, cena 2200 Kč, sleva oproti jednotlivému startovnému 500 Kč)
     
  • KPŽ 3+1 
    (4x startovné, cena 2700 Kč, sleva oproti jednotlivému startovnému 900 Kč)
     
  • KPŽ 3+1 VIP 
    (4x startovné + VIP služby*, cena 4300 Kč)
     
  • KPŽ MANIAK 
    (15x startovné, cena 9000 Kč, sleva oproti jednotlivému startovnému 4500 Kč)
     
  • KPŽ PREMIUM 
    (přenosná, 15x startovné + VIP služby*, cena 18 000 Kč)

(* VIP služby zahrnují VIP parkoviště a jídlo)

Permanentky je možné zakoupit kdykoliv od 1. 12. 2020, jejich cena se v průběhu sezony nemění. Držitelé permanentek se mohou na daný závod přihlásit vždy pouze do nedělní půlnoci před jeho konáním. Majitel MANIAKA má své místo jisté, musí si ale včas vybrat trať. KPŽ PREMIUM je přenosná a její majitel si může dělat, co uzná za vhodné. :)

Z důvodu možného naplnění kapacity akcí, která se bude akci od akce lišit, doporučujeme provést online registraci včas.

vstup do E-shopu

Na co se můžete těšit?

Nebudou chybět fotografie z tratí zdarma, dřevěné medaile na trase D a dětských závodech. Dále máme připraveny finischerské medaile na trasách A. Úplnou novinkou je účastnický dárek na trasách B a C. Podobu jednotlivých dárků a medailí budeme postupně odhalovat.

Tým KPŽ

Cyklistická
přilba ano, či ne?
Autor

Jezdíte na kole? Pokud ano, vyřešte hned na začátku zásadní otázku: cyklistická helma ano, či ne? Odpověď je jasná: ANO. Stačí se podívat na statistiky úrazů cyklistů – zranění hlavy je tím nejčastějším. Často s tragickými následky jen proto, že cyklista neměl přilbu. Nanejvýš důležité je ale vybrat správnou, kvalitní a vhodnou helmu, stejně jako ji správně nosit.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé