Těšíme se na každého účastníka, láká do Berouna Dušan Tomčo

Autor

Cyklistický seriál Kolo pro život je v plném proudu. Po dvou tradičních podnicích na Orlíku a holešovském Drásalovi čeká závodníky nový díl – Bikemaraton Beroun České spořitelny. Účastníci se mohou těšit na zcela nové trasy, které je provedou krásnou přírodou kolem řeky Berounky, na půl cesty mezi Křivoklátem a Karlštejnem. S velkým očekáváním hledí k nové destinaci nejen závodníci, ale také místní obyvatelé. Pro stránkywww.kolopro.cznám náladu v Berouně přiblížil místostarosta města Dušan Tomčo.

Těšíme se na každého účastníka, láká do Berouna Dušan Tomčo

Jaký je váš vztah k cyklistice?
Můj vztah k cyklistice je srdeční a především dlouhodobý. Jezdil jsem na kole od útlého věku a od svých cca 17i let závodím v triatlonu. MTB byl a je oblíbenou součástí mých tréninkových i závodních kilometrů.

Jaké tratě máte v okolí Berouna naježděné a podílel jste se také na výběru té závodní?
V těsném i širším okolí Berouna to znám výborně, projeté to tu mám opravdu důkladně. A bylo pro mě potěšením i velkou ctí, že jsem na výběru tratí mohl spolupracovat s celou přípravnou skupinou.

Jak vznikl nápad dostat KPŽ do Berouna?
Na konci loňského roku jsem se sešel s organizátory KPŽ a v rámci jednání padla jednoduchá otázka: Jestli je dobrý nápad, uspořádat závod ze série KPŽ u nás v Berouně. Po krátkém čase přišla vzájemná dohoda a já se těším, že jsme tím nastartovali novou tradici.

Jaká je v Berouně situace se sportem obecně, je to cyklistické město?
Jsem rád, že lidé v Berouně hodně sportují. Je vidět, že pro spoustu našich občanů je sport součástí jejich života i životního stylu. Zároveň mám radost, že se městu systematickou podporou hlavně mládežnického sportu daří ve městě udržet pestrost možností sportování. Cyklistiku považuji za jedno z dominantních sportovních odvětví. Však k ní máme v okolí města výborné podmínky.

Spousta lidí díky závodu KPŽ do Berouna zavítá poprvé nebo po dlouhé době. Co by si krom samotného závodu neměli nechat ujít, co je tam zajímavého?
To by bylo velmi dlouhé, kdybych měl vyjmenovat všechny zajímavosti. Máme tu cyklostezku Tří králů a zmínit musím CHKO Český kras a Křivoklátsko. Samozřejmě historické a královské město Beroun nabízí spoustu společenských, kulturních i sportovních zážitků. Nejlepší bude, když se návštěvníci podívají na: https://www.berounsko.net, www.mkcberoun.cz/mic nebo www.mesto-beroun.cz.

Bál jste se, že vlivem covidu bude závod v Berouně v ohrožení?
Ano, samozřejmě. Vždyť původní termín konání závod byl již v květnu. Ale společnými silami se nám ho podařilo posunout na 18. července. Věřím, že nám bude přát také počasí a všichni účastníci budou z akce odjíždět spokojení.

Zkusí Beroun využít toho, že lidé zůstanou na léto spíše v Čechách a budou hledat domácí cíle?
Určitě ano. Vedení města včetně radních, zastupitelů i komise cestovního ruchu a v neposlední řadě Destinační agentury Berounsko se již několik měsíců snažíme, abychom maximálně přilákali v letošním roce hlavně české turisty. Máme co nabídnout a jsme na turisty připraveni. A závod Kolo pro život nám do této strategie krásně zapadá.

 

Bikemaraton Beroun České spořitelny
Autor

Zatímco dva úvodní podniky letošní sezony se dají v rámci seriálu Kolo pro život považovat za tradiční, jako třetí v pořadí v letošní sezoně přibyde do kalendáře největšího cyklistického seriálu v Česku žhavá novinka. Bude jí Bikemaraton Beroun České spořitelny. Můžete se těšit na zcela nové trasy, jež vás provedou krásnou přírodou levého břehu řeky Berounky, zhruba na půli cesty mezi hrady Křivoklátem a Karlštejnem.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest