Tipy na výlety v okolí ČT Trans Brdy

Autor

Také v letošním roce jsme pro účastníky závodů seriálu Kolo pro život přichystali ve spolupráci s partnerem seriálu, cestovní kanceláří CzechTourism a jejím projektem Česko jede, spoustu zajímavých nápadů na další aktivity v okolí dějiště závodů.

Tipy na výlety v okolí ČT Trans Brdy

100 LET V ZEMI PŘÍBĚHU
V roce 2018 si připomínáme 100. výročí založení samostatného Československa. Připomeňte si s námi tuto významnou událost poutavými příběhy ze všech koutů Česka, vraťte se do meziválečného období první republiky, které po sobě zanechalo doklady průmyslového pokroku, rozkvětu demokracie, společenského života a umění.
Zdroj: http://www.ceskozemepribehu.cz

Tohle není země, to je zahrádka
V tomto příběhu se objevuje obec Křečkovice, kde byl natočen známý film Vesničko má středisková. Okolí je nádherné - mírně zvlněná krajina s lesíky, poli a vískami jako na dlani. A především se tu 4. ledna 1874 narodil Josef Suk, jeden z velikánů české hudby, žák a zeť Antonína Dvořáka. V této obci nalezneme spoustu zajímavých míst jako je rodná světnička v Základní škole Josefa Suka, památník a lipová alej vysázená na počest Josefa Suka.
Zdroj: http://www.ceskozemepribehu.cz/pribeh/258-tohle-neni-zeme-to-je-zahradka

CYKLOVÝLETY
Střední Čechy
Jedna z nejznámějších legend naší země je záhada Štěchovického pokladu. Ve štolách pod kopci u soutoku Sázavy a Vltavy je prý ukrytý nacistický poklad nevyčíslitelné hodnoty - zlato, archivní materiály, ale třeba také plány létajících talířů. Už desítky let se ho pokouší najít profesionální hledači. Samozřejmě, pokud se sem vydáte na kole, uvidíte krásnou přírodu. Trasa je dlouhá 40 km a je značená turistickými značkami. Vede polními cestami, lesními stezkami a nejméně po asfaltu.
Zdroj: http://www.ceskojede.cz/routes/273-rozlousknete-zahadu-stechovickeho-pokladu

 

DALŠÍ TYPY NA VÝLETY
Zámek Dobřichovice
Zámek je majetkem Křížovníků, kteří jej postupně rekonstruují. Z interiéru zámku je přístupná restaurace Zámecký had a dva zrekonstruované sály, v nichž se konají různé kulturní akce a svatební hostiny. Ve sklepní části se nachází vinárna U Karoliny.
Zdroj:http://www.kudyznudy.cz/Vyhledavani/Fulltext.aspx?docid=0&word=dobřichovice

Hrad Karlštejn
Hrad v gotickém stylu postavený v roce 1348 panovníkem Karlem IV. Můžete si zde prohlédnout korunovační klenoty, sbírku svatých relikvií, repliku svatováclavské koruny a také tu můžete strávit svůj Den na Karlštejně.
Otevírací doba: 9.30 - 12:00, 13:00 - 17:00
Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/karlstejn---za-mistrem-theodorikem-i-otcem-vlasti.aspx

Bubovické vodopády v NPR Karlštejnsko
Patří mezi nejkrásnější místa v této oblasti. Jsou tvořeny až dvoumetrovými vápencovými schody pokrytými mechem a řasami. Jsou dobře dostupné z vesnice Srbsko, z Karlštejna či Svatého Jana pod Skalou.
Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/aktivity-a-akce/aktivity/bubovicke-vodopady-v-npr-karlstejnsko.aspx
 

 

PARTNEŘI

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Svatý Ján pod Skalou
Obec je situovaná do srdce Národní přírodní rezervace Karlštejn. Po intenzivním půlhodinovém stoupání vystoupíme na vyhlídku nad Svatým Janem, která nás odmění výhledem do krajiny a na obec s kostelem pod námi.
Zdroj: http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Aktivity/Svaty-Jan-pod-skalou.aspx

Koněpruské jeskyně
Nejdelší jeskyně v Čechách staré desítky milionů let s unikátní výzdobou. K vidění jsou proslulé Koněpruské růžice, fascinující sintropády, další rozmanité krápníkové útvary i výstava kostních nálezů.
Otevírací doba: 8:00 - 16:00 každý den
Zdroj: http://jeskyne.cesky-kras.cz

Medvědárium Beroun
Přijďte se podívat na medvědy – Vojtu, Kubu a Matěje z oblíbeného Večerníčku, jak vyrostli a kde teď mají svůj domov. Chlupáče můžete pozorovat podél celého výběhu, nebo ze střechy medvědice, která slouží jako vynikající vyhlídková terasa. V blízkosti medvědária se nachází i pěkně dřevěné hřiště pro děti.
Otevírací doba: 9:00 - 16:00
Zdroj: http://www.tipnavylety.cz/products/medvedarium-beroun/

 

KONTAKT

Kolo pro život
info@kolopro.cz
+420 721 719 537

Na Florenci 1332/23
110 00 Praha 1
IČ: 03401707

Petr Čech Sport, a.s.
Hvězdova 1716/2b
140 00 Praha 4
IČ: 02862336

Hlavní město Praha
S trochou nadsázky se rovina mezi Zbraslaví a Černošicemi dá přirovnat k Holandsku. Mnoho cest vede po rovině, jezdí zde hodně cyklistů a kanály nahrazuje Berounka a Lipanský potok. Trasa je dlouhá 20 km a vede převážně po zpevněném povrchu. Svou délkou a profilem je vhodná pro rodiny s dětmi a také seniory.
Zdroj: http://www.ceskojede.cz/routes/364-takrka-holandsko-na-kraji-prahy

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé