Trasy seriálu Kolo pro život 2019

Autor

Na akcích KPŽ máme přichystané krásné trasy pro všechny milovníky cyklistiky. U nás si vybere opravdu každý od dětí na odrážedlech, předškoláků, mládež, kadetů, juniorů, přes začátečníky, cyklistické pohodáře až po ty, kteří si přijedou pořádně zazávodit a porovnat síly s ostatními na maratonské trati. Seznamte se s typy tras, vyberte si tu, která vám nejvíc sedí, a přijeďte si s námi užít sobotu s kolem!

Trasy seriálu Kolo pro život 2019

Abyste se na našich závodech rychle orientovali, jsou standardní trasy v závodech Kolo pro život označeny písmeny A, B, C, D, a názvy ČT :D Junior Trophy a ČD Cargo Junior Trophy Marathon.  K lepší přehlednosti dále poslouží i startovní čísla na jednotlivé trasy, která jsou rozlišena různými barvami.   Na každém závodě také existuje pouze jedna řada startovních čísel pro všechny trasy, takže se v závodě nemohou vyskytnout dvě a více shodných čísel ani v různém barevném provedení. Tento systém usnadňuje práci pořadatelům, časomíře, fotografům, samotným závodníkům i fandícím divákům.

Charakteristika tras KPŽ 2019

Trasa A: délka 117 km
Dlouhý maraton s převýšením 3200 m je tradiční součástí pouze jednoho závodu KPŽ 2019 – Bikemaratonu Drásal České spořitelny. Předpokladem pro zvládnutí trasy A je systematický kvalitní trénink, dlouhodobá fyzická, technická i psychická příprava a skvěle osvojená technika ovládání kola. Další podmínkou pro úspěšné projetí cílem je také správná volba oblečení a dodržování pitného a jídelního režimu během celého závodu.

 

Trasa B: délka 40 – 65 km
Trasa B je nejoblíbenější závodní tratí seriálu Kolo pro život. Je rychlá a jezdivá. Trať je vedena většinou po širokých lesních a polních cestách, které jsou proloženy i techničtějšími pasážemi. K dokončení není třeba žádných výjimečných technických jezdeckých dovedností. Je ale určitě dobré, mít už něco tzv. najeto a věnovat se tréninku alespoň 2x – 3x týdně. Průměrný účastník „Béčko“ zvládne za tři a půl hodiny.  Letos nově je tato trasa otevřená i e-bikům, ovšem na rozdíl od účastníků na tradičních horských kolech, pouze nezávodně!

Trasa C: délka 30 - 35 km
„Céčko“ je obvykle vedeno společně s delší závodní trasou B a ve vhodném místě je zkráceno na požadovanou délku. Je to jediná trasa, na které mohou v KPŽ závodit také kadeti a kadetky (M 14 – 16, Z 14 – 16). Trasa C poskytuje optimální podmínky rekreačním cyklistům, kteří si chtějí užívat dobře značenou, sjízdnou a bezpečnou trať, kde si zvolí vlastní tempo a přitom si užijí závodní atmosféru.

Trasa D – Family jízda: délka 13 – 25 km
Trasa D je nezávodní vyjížďka pro zábavu. Vede hezkým nenáročným terénem s minimálním převýšením a představuje ideálně strávený čas pro rodinu s dětmi a všechny další cyklisty, kteří jezdí na kole do přírody na pohodu. Hlavním cílem trasy D je umožnit všem, kteří se necítí na závodění, příjemný výlet, ovšem na zajištěné trati a s veškerým komfortem na trase i v zázemí.  Family jízdy se mohou zúčastnit také cyklisté na elektrokole, trekovém kole, s cyklistickými kočárky, bikeři s dítětem „na tyči“, aktivní senioři nebo handicapovaní sportovci.  Děti, které se ve stejný den zúčastní závodu v ČT :D Junior Trophy,  mají startovné na trase D zdarma.

Trasa ČT :D Junior Trophy: okruh dlouhý 600 - 1000 m
Trasy pro děti jsou vedeny v bezprostřední blízkosti zázemí závodů po okruzích tak, aby rodiče a fanoušci měli možnost na své ratolesti dobře vidět a povzbudit je. Trasy jsou vyznačeny "mlíkem", jsou přehledné a bezpečné, některé vedou volným prostranstvím po trávě, jiné lesními pěšinami nebo parky. Obtížnost pro jednotlivé věkové kategorie je rozlišena počtem kol, nejmladší děti jedou po zkrácených okruzích, starší absolvují několik okruhů, nejmenší děti na odrážedlech mají svoji kratší nenáročnou trasu. Na vybraných závodech jsou na trať nejstarších dětí umístěny umělé dětské překážky s možností objet je. Všechny děti dostanou v cíli pamětní medaili.



Trasa Junior Trophy Marthon: délka 13 – 25 km
Dětské maratonské trasy pro děti a mládež ve věku od 8 do 16 let jsou organizovány na vybraných závodech KPŽ 2019. Mladí závodníci a závodnice, kteří jsou zvyklí jezdit delší trasy samostatně, vyrazí do přírody jako dospělí bikeři, změří síly mezi sebou a zabojují o nejvyšší stupně ve vypsaných kategoriích pro dívky a chlapce. Trasy Junior Trophy Marathonů jsou totožné s trasami D, mládež ale vyrazí na trať v první vlně před startem Family jízdy. V roce 2019 se budou dětské maratony pořádat v osmi lokalitách: Hustopeče, Orlík, Holešov, Nové Město na Moravě, Kvilda, Plzeň, Odry, Ralsko. Trasy jsou pečlivě vybrané s ohledem na bezpečnost dětí, sjízdnost, možnost se na trase občerstvit a pokochat hezkou krajinou.


 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé