Tým Česká spořitelna Specialized Junior MTB zahájil sezonu úspěšně

Autor

O víkendu 6. - 7. dubna se v Kutné Hoře konal první ze závodů Českého poháru horských kol 2019. Po absolvování přípravného závodu v rakouském Langenlois se ho zúčastnili i mladíci a slečny z juniorského MTB týmu České spořitelny pod vedením trenéra Jiřího Lutovského.

Tým Česká spořitelna Specialized Junior MTB zahájil sezonu úspěšně

Z týmu Česká spořitelna Specialized Junior se na start postavilo na 30 závodníků. Ve starších žákyních vybojovala 3. místo Monika Nárovcová.

Při svém prvním startu v nové kategori, dojel mezi juniory na výborném 5. místě Jan Sáska. Do první desítky se podařilo probojovat také Oskaru Marekovi.

V kategorii Ženy se poprvé představila Tereza Sásková, loňská juniorská vicemistryně světa. V těžkém, dlouhém závodě se neztratila a dojela na 5. místě celkově a 2. v kategorii U 23. V juniorkách dojela rovněž na 5. místě Zuzana Šafářová.

Tereza Sásková

V elitním závodě mužů předvedl solidní výkon David Zadák, kterého na začátku sezony trápily nemoci, a nemohl absolvovat kompletní přípravu. Hned po startu se pohyboval na 12. příčce, v závěru mu ale již trochu docházely síly. Přesto proťal cíl na 15. místě a získal bod do mezinárodního žebříčku UCI.

 David Zadák

Týden předtím absolvovali závodníci týmu přípravné závody v rakouském Langenlois, kde dojela nejlépe Zuzana Šafářová v juniorkách na 5. místě, a ve francouzském Marseille, tam startovala Tereza Sásková a dojela 16. v celkovém pořadí elitních žen a Jan Sáska , který dojel 26. ve světové juniorské serii.

Příští víkend čekají vybrané závodníky týmu mezinárodní závody kategorie HC v jihotyrolském Nalles.

Foto: Michal Červený

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé