Víkend KPŽ v NMNM nabídne našlapaný sportovní i doprovodný program pro děti

Autor

Dětský seriál ČT Déčko Junior Trophy, Mistrovství ČT Déčko Junior Trophy, Junior Trophy Marathon pro mládež, nezávodní Family jízda a také úplně nový orientační závod na kolech pro rodiny s dětmi, výuka jízdy na kole a soutěže v Bike Academy, jízda na dřevěném pumptracku a další nabitý doprovodný program je přichystaný pro rodiny s dětmi na nadcházející víkend v Novém Městě na Moravě v rámci 10. podniku seriálu Kolo pro život. Do všech závodů se můžete hlásit ZDE

Víkend KPŽ v NMNM nabídne našlapaný sportovní i doprovodný program pro děti

V konceptu celovíkendové prázdninové akce Kolo pro život – Vysočina Arena Tour České spořitelny (10. – 11. 8. 2019) je věnován obrovský prostor dětem a jejich doprovodům. Vybrat si mohou ze závodních i nezávodních aktivit, připravený je rovněž výukový program Bike Academy v terénu, spousta soutěží, her a dovednostních aktivit. Dětské závody ČT Déčko Junior Trophy se navíc právě tady jedou jako mistrovský a děti v něm do celoročního bodování mohou získat vyšší počet bodů.

PROGRAM VYSOČINA ARENA TOUR ČESKÉ SPOŘITELNY PRO DĚTI

  • PÁTEK 9. 8. 2019
    Prezence do všech závodů
    Veletrh Test & Expo
  • SOBOTA 10. 8. 2018
    Prezence do sobotních a nedělních závodů
    Veletrh Test & Expo
    Doprovodný program v Dětské zóně ZPMV ČR, Dětském klubu, Bike Academy, Pumptracku Chupa Chups s možností vyhrát zajímavé ceny.
    9:00 - 16:00 Family Adventure

FAMILY ADVENTURE – nový orientační závod na horských kolech pro celou rodinu

Start, cíl:
Vysočina Arena, Nové Město na Moravě, start kdykoliv během 9:00 – 16:00. Časový limit 3 hodiny
Startovné: Zdarma
Doporučená (povinná) výbava: Kolo, helma, duše, nářadí, mobil na focení kontrol, tužka, dostatek jídla a pití (na trase nejsou občerstvovací stanice), nepromokavá bunda.
Pravidla závodu a podmínky:
- Každý tým účastníků se zaregistruje do závodu na prezenci, kde obdrží cykloturistickou mapu a seznam všech kontrolních bodů.
- Průchod kontrolními body si závodníci značí do průjezdní kartičky pomocí hesla, které bude k dispozici v místě průjezdu.
- Vyplněnou kartičky se všemi vyplněnými hesly vhodí účastníci po dojezdu do cíle do slosovacího boxu, který bude umístěn na hlavním pódiu. Po 16:00 budou vylosováni a na pódiu odměněni 3 účastníci (týmy), kteří (které) správně vyplnili všechny body a vyluštili tajenku.
- Pořadatelé nepřebírají odpovědnost za zdravotní stav účastníků, technický stav kola, atd. Závodí se za plného silničního provozu. Účastníci svým podpisem v přihlášce, stvrzují, že závodí na vlastní nebezpečí.
- Prosíme závodníky o respektování zásad chování v přírodě – neodhazování papírů, nezanechávání obalů, neježdění mimo soukromé cesty atd.

 

  • NEDĚLE 11. 8. 2019

Prezence do nedělních závodů
Veletrh Test & Expo
Doprovodný program v Dětské zóně ZPMV ČR, Dětském klubu, Bike Academy, Pumptracku Chupa Chups s možností vyhrát zajímavé ceny.

  9:00 - 12:10 dětské závody ČT :D Junior Trophy
  9:00 - 12:00 Junior Trophy Downhill
12:00 - 12:30 start nezávodní trasy D – Family, jízdy 20 km
12:00 - start ČD CARGO Junior Trophy Maraton - 20 km
15:00 -  vyhlášení vítězů dětských závodů (Odrážedla, dětské kategorie, Junior Trophy Marathon)
15:30 - slosování dětské tomboly

MISTROVSTVÍ ČT :D JUNIOR TROPHY

Kromě klasického závodu ČT :D Junior Trophy se děti ve věku od 6 do 13 let mohou zapojit do Mistrovství, které se bude skládat ze dvou disciplín: Klasického závodu Junior Trophy a Junior Trophy Downhillu. Pro výpočet celkového pořadí se bude sčítat času z obou disciplín, navíc právě na Mistrovství ČT :D JT v NMNM se body v klasickém závodě Junior Trophy násobí nikoliv koeficientem 1, ale koeficientem 1,5!

Vypsané jsou tyto kategorie:
Z/M 6-7 let
Z/M 8-9 let
Z/M 10-11 let
Z/M 12-13 let

Do velmi pestré klasické trasy lesem v délce 800 – 1100 m je letos nově začleněný i místní asfaltový pumptrack!  Závodníci a závodnice se po odjetí své kategorie v Junior Trophy přesunou plynule na letos vylepšený Junior Trophy Downhill. Zde děti startují jednotlivě v libovolném pořadí v intervalu 30 sekund. Nejrychlejší3  závodníci a závodnice ze všech kategorií se mohou těšit na nové originální dřevěné trofeje!

NEZÁVODNÍ TRASA D – FAMILY JÍZDA

Nezávodní vyjížďka rodičů s dětmi a dalšími bikery, kteří rádi volí pomalejší tempo a jezdí na kole, aby se kochali krásami přírody a nadýchali se čerstvého vzduchu měří na Vysočině 20 km (převýšení 465 m). Účastníci vyjedou po osvědčené trase směrem na Jiříkovice a hřeben mezi Sklenným a Vlachovicemi, odkud se výjezdem přes Bílou skálu napojí na singltrekovou síť Cyklo Arény Vysočina, po které dorazí až do cíle. Cesty jsou bezpečné a dobře sjízdné i s malými dětmi, na trase se můžete napít a doplnit energii na občerstvovací stanici Lesů ČR.

Mapa a profil trasy D – Family jízdy ZDE

ČD CARGO JUNIOR TROPHY MARATHON (JTM) – dětský maraton

Závodnice a závodníci ve věku 8 – 16 let si to můžou rozdat mezi sebou na horských kolech v příslušných kategoriích podle věku a pohlaví na vyznačené dětské maratonské trati dlouhé 20 km. Trasa je totožná s trasou Family jízdy. Vyhlášeni a odměněni na stupních budou první tři kluci a děvčata ve vypsaných kategoriích (8 – 9, 10 – 11, 12 – 13, 14 – 16 let). Trasa Marathonu je situována do prostředí smíšeného lesa Ochoza, kde z velké části vede po singletracích Cyklo Arény Vysočina. Po startu vede trasa stoupáním po místních širokých lyžařských tratích, které umožňují bezproblémové předjíždění. Výhodou místní trati je, že se nikde nekříží s automobilovou dopravou, což přirozeně skvěle koresponduje s bezpečností trati pro mladé bikery. Na rozdíl staré trasy nahoru-dolu, je trať pestřejší a zvlněnější, navíc dojezd do Areny je pro mladé jezdce bezpečnější a vede do cíle od Černého rybníku.

Startovné: 150 Kč Účastníci nedělních závodů ČT Déčko Junior Trophy nebo Fitness jízdy hradí za JTM pouze 100 Kč a Family jízdu mají zdarma. Celkem tedy 100 Kč za JT + 100 Kč za JTM = 200 Kč. Na prezenci si vyzvednou startovní čísla pro JTM a ČT :D JT.

Mapa JTM NMNM ZDE 

Přijeďte do Žďárských vrchů o víkendu s dětmi. Počasí tu nikdy nezklame, program bude určitě stát za to a všechny děti v cíli Junior Trophy dostanou dřevěnou pamětní medaili!

 

On-line přihlašování do závodů končí ve čtvrtek 8. 8. 2019 ZDE
Na všechny závody a doprovodné aktivity se můžete přihlásit i na místě.
Více informací k závodu včetně kompletních propozic a mapek najdete v kartě závodu na webu Kolo pro život ZDE 

Těšíme se na vás v Areně!

 

Foto: Martin Půlpán, Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest