VLS přiveze do Dobřichovic stan lesní pedagogiky

Autor

Vojenské lesy a statky ČR jsou partnerem závodů na Brdech, v Odrách a Ralsku. Partner občerstvovacích tras na všech Fitness jízdách 2018 se těší na děti i dospělé ve svém stanu, kde se můžete dozvědět spoustu zajímavostí ze světa rostlin a obyvatel lesa.

VLS přiveze do Dobřichovic stan lesní pedagogiky

Vojenské lesy a statky (VLS) patří k nejstarším lesnickým společnostem v Česku, jejich historie sahá až do období první republiky. Celkem spravují přes 140 tisíc hektarů pozemků, z nichž většinu tvoří unikátní lesní celky, které patří k nejzachovalejším v celé Evropě. Šest jedinečných lokalit spravovaných státním podnikem slouží či dříve sloužilo jako výcvikové prostory armády. Díky tomu zůstaly po desetiletí uchráněny před intenzivními civilizačními vlivy.

Státní podnik podniká v oblasti lesnictví, těžby dřeva, myslivosti i rybářství a zemědělství. V posledních letech se však výrazně orientuje také na podporu rozvoje turistického ruchu a rekreace ve spravovaných přírodních lokalitách. Právě s tímto faktem souvisí podpora nejoblíbenějšího volnočasového sportu Čechů – cyklistiky. VLS vybudovaly stovky kilometrů turistických tras, naučné stezky a odpočívadla, ale také nádherné trasy pro cyklisty a in-line bruslaře.

První závod 19. sezóny KPŽ se koná na Brdech, tedy v oblíbené a dobře známé cyklistické lokalitě, kam vyjíždí na projížďky a trénink mnoho bikerů z Prahy a okolí. Bývalý vojenský újezd Brdy ve správě VLS, který se teprve v loňském roce otevřel veřejnosti, nabízí jedinečný zážitek, sportovní vyžití a odkrývá mnoho míst s překrásnou nedotčenou přírodu. Na rozdíl od léta turisty hojně navštěvovaným Hřebenům mají "vojenské" Brdy spíše drsný ráz připomínající jihočeská pohoří. Díky obdobnému horskému charakteru se jim také přezdívá "středočeská Šumava". O výjimečnosti "jediných středočeských hor" svědčí i to, že výskyt vzácných živočišných a rostlinných druhů v této lokalitě je oproti okolní krajině dvojnásobný.

Stejně jako na všech dalších akcích seriálu Kolo pro život 2018, tak i na Trans Brdech připravily VLS pro účastníky nezávodní trasy D - Fitness jízdy tzv. Lesní občerstvovačku. Závodníkům nabídne vítané občerstvení, osvěžení a odpočinek. V zázemí úvodního podniku KPŽ bude také přichystaný velký nafukovací stan VLS s lesní pedagogikou, kterou uvítají určitě především rodiny s dětmi, ale vítaní jsou úplně všichni, kteří mají kladný vztah k přírodě a ochraně životního prostředí. Přijďte se přiučit a popovídat si s odborníky, kteří lesům umí naslouchat a životu v něm opravdu rozumí!

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest