Vojenské lesy a statky přivezou do Oder stan lesní pedagogiky

Autor

Lesní občerstvovačka na trase D a stan lesní pedagogiky pro všechny zvídavé děti i dospělé, to jsou aktivity partnera Oderské Mlýnice – Vojenských lesů a statků ČR.

Vojenské lesy a statky přivezou do Oder stan lesní pedagogiky

Vojenské lesy a statky (VLS) - partner závodu a sportu v přírodě, patří k nejstarším lesnickým společnostem v Česku, celkem spravují přes 140 tisíc hektarů pozemků, z nichž většinu tvoří unikátní lesní celky patřící k nejzachovalejším v celé Evropě. Šest jedinečných lokalit spravovaných státním podnikem slouží či dříve sloužilo jako výcvikové prostory armády a zůstaly uchráněny před intenzivními civilizačními vlivy.

Státní podnik podniká v oblasti lesnictví, těžby dřeva, myslivosti i rybářství a zemědělství. V posledních letech se však výrazně orientuje také na podporu rozvoje turistického ruchu a rekreace ve spravovaných přírodních lokalitách. Právě s tímto faktem souvisí podpora nejoblíbenějšího volnočasového sportu Čechů – cyklistiky. VLS vybudovaly stovky kilometrů turistických tras, naučné stezky a odpočívadla, ale také nádherné trasy pro cyklisty a in-line bruslaře.

V oblasti Vojenského újezdu Libavá v Oderských vrších, nejmalebnější oblasti Nízkého Jeseníku, se koná předposlední podnik seriálu Kolo pro život 2018, Oderská Mlýnice České spořitelny, jejím důležitým partnerem jsou právě Vojenské lesy a statky. Kromě zdejší nedotčené přírody si děti a jejich doprovod užijí na nezávodní trase D – Fitness jízdě i skvěle vybavenou Lesní občerstvovačku VLS. V polovině trasy určitě účastníci nezávodní vyjížďky rádi sesednou z kola a odpočinou si na místní farmě, která se nachází na kouzelném místě s pěknými výhledy do krajiny. V zeleném stanu VLS si pochutnají na ovoci, koláčcích a závinech od společnosti Odkolek nebo navštíví sýrárnu na farmě a ochutnají místní domácí voňavé výrobky v 100% BIO kvalitě.

 

V zázemí závodu v Areálu letního táboru Spálovský mlýn se určitě přijďte přiučit a pobavit do Stanu lesní pedagogiky VLS. Zkušený personál vás seznámí se zajímavostmi z lesa i života zvěře, která v něm žije. Připravené jsou soutěže a poznávačky.



Zůstanete-li v Odrách po závodech až do neděle, můžete vyzkoušet další atraktivní turistické a cyklistické trasy, které jsou v péči Vojenských lesů a statků. Babí léto je na cyklovyjížďky s celou rodinou jako stvořené.

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé